Politie Drenthe

Zondag 11 september 2011

Provincie Drenthe, 11-09-2011

Fietser gewond

RODEN Zaterdagmiddag raakte een 85-jarige man uit Roden gewond bij een aanrijding op de kruising van de Roderweg met de Maatlanden in Roden. De man wilde op zijn fiets via de fietsoversteek oversteken en verleende daarbij geen voorrang aan een auto bestuurd door een 89-jarige inwoner van Bennebroek. Met een hoofdwond is de fietser per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen.

Alcohol in het verkeer

ERICA Zaterdagavond veroorzaakte een 23-jarige automobilist uit Erica op de Verlengde Vaart NZ in zijn woonplaats een aanrijding. Van de twee vrienden die bij hem in de auto zaten raakte een licht gewond aan een hand. Volgens de bestuurder raakte hij tijdens het praten een geparkeerde bestelbus en daarna een stoeprand en traden daarop beide airbags in werking. De man had gedronken (565 ugl). Hij valt onder de categorie beginnend bestuurder en zijn rijbewijs is ingevorderd.

HOLSLOOT Zaterdagavond verloor op de A-37 bij Holsloot een 34-jarige man uit Hoogeveen de controle over zijn auto. Hij kwam met de linkerwielen in de berm, schoot naar rechts en knalde daar tegen een geluidswal om hierna op de vluchtstrook tot stilstand te komen. De man raakte licht gewond. Zijn hond slingerde uit de auto en overleefde dat niet. Omdat de man gedronken had nam een arts in het ziekenhuis in Emmen bloed van hem af. Afhankelijk van de in het bloed aangetroffen hoeveelheid alcohol beslist de politie of er proces-verbaal wordt opgemaakt.

ASSEN Zaterdagmiddag hield de politie op de Hoofdvaartsweg in Assen een 51-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (665 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

COEVORDEN Op de Van Heiden Reinesteinlaan in Coevorden hield de politie zondagmorgen een 47-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (360 ugl).

Winkeldieven

ASSEN Twee meisjes van 13 en 17 jaar uit Assen zijn zaterdagmiddag aangehouden omdat ze uit een kledingwinkel in het centrum van Assen kledingstukken hadden meegenomen zonder deze af te rekenen. Tegen de meisjes wordt proces-verbaal opgemaakt. De ouders van de meisjes zijn door de politie geïnformeerd over de misdragingen van hun dochters.

NIEUW AMSTERDAM Een 45-jarige man uit Amsterdam nam zaterdagmiddag uit een supermarkt aan de Vaart ZZ in Nieuw Amsterdam een pakje shag mee zonder deze te betalen. Hij werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Nadat op het politiebureau proces-verbaal was opgemaakt is hij in afwachting van transport naar Amsterdam ingesloten. De man stond namelijk ook nog gesignaleerd voor de politie in Amsterdam. Waarvan hij daar wordt verdacht is niet bekend.

EMMEN In een supermarkt aan de Weerdingerstraat in Emmen betrapten winkelmedewerkers zaterdagavond een 28-jarige man uit Aalden op winkeldiefstal. De man nam een maaltijdsalade mee zonder deze af te rekenen. De gewaarschuwde politie maakte proces-verbaal op en de man mag een jaar lang niet in de winkel komen.

Auto gestolen

RODEN Vanaf het terrein bij een autobedrijf aan de 1e Energieweg in Roden is zaterdagmiddag tegen 17.00 uur een blauwe VW Golf cabrio gestolen.

Tasje geroofd

ASSEN Op het Stationsplein in Assen is zaterdagavond een 83-jarige vrouw uit die plaats van haar handtas beroofd. De vrouw liep tegen 18.45 uur vanaf het perron naar de taxistandplaats. Terwijl de vrouw een taxi belde, en daarbij haar handtas aan de rollator had gehangen, kwam een onbekende vrouw naar haar toe lopen, pakte haar tas en sprong bij een man achter op een scooter. Beiden reden snel weg. Volgens het slachtoffer gaat het om een blanke vrouw van naar schatting 30 tot 35 jaar met lang blond/roodachtig haar. Ze was gekleed in een ¾ grijs/beige broek met een zwart jack en ze droeg lichtbruine laarzen. Ook had ze een rode jas bij zich. De man die de scooter bestuurde heeft een licht getinte huidskleur, is slank en heeft lang zwart krullend haar tot in de nek. Hij droeg een blauw T-shirt met korte mouwen en vale blauwe spijkerbroek. De bestolen vrouw deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in. Mensen die getuige zijn geweest van deze diefstal, en/of weten wie deze man en vrouw zijn, kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Vervelend en agressief uitgaansgedrag

MEPPEL Op het Prinsenplein in Meppel hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige inwoner van Groningen aan. De man sloeg in een horecagelegenheid in het centrum een 23-jarige man uit Koekange met een bierglas. Deze deed met een pijnlijk hoofd aangifte bij de politie. De verdachte is ingesloten.

Een 18-jarige jongen uit Meppel werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op het Prinsenplein in Meppel. Hij was door zijn vervelend gedrag uit een café gezet en ging daar op straat gewoon mee door. Agenten vroegen hem normaal te doen en toen hij dat niet deed, om weg te gaan. Hij bleef echter vervelend bezig waarop agenten vorderden om te vertrekken. Dit weigerde hij waarop hij is aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt waarna hij naar huis mocht.

ASSEN Een 21-jarige jongeman uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag op de Oosterhoutstraat in Assen zonder aanleiding mishandeld door een drietal jongeren. Daarbij werd ook nog eens geprobeerd zijn portemonnee mee te nemen. Dit kon hij voorkomen. Wel namen ze zijn fiets mee. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Eén verdachte, een 15-jarige jongen uit Assen, kon kort na de mishandeling worden aangehouden. De twee andere verdachten zijn zondagmorgen aangehouden. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Een 38-jarige man uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Schultestraat in Assen. Agenten die op zoek waren naar de daders van de mishandeling op de Oosterhoutstraat werden zonder enige aanleiding bedreigd. De man vond het nodig zich met het politieonderzoek te bemoeien en dreigde de agenten dood te schieten als ze niet normaal zouden doen tegen de gezochte verdachten.

HOOGEVEEN Een 48-jarige man uit Hoogeveen schold in de nacht van zaterdag op zondag op de Grote Kerkstraat in Hoogeveen zonder enige aanleiding agenten uit voor teringlijers. Hij werd aangehouden en ingesloten. De agenten deden aangifte van belediging.

Een 19-jarige jongen uit Hoogeveen werd aangehouden omdat hij in de nacht van zaterdag op zondag agenten belemmerde in hun werk. De agenten bekeurden een andere wildplasser, waar deze man het niet mee eens was. Aan een vordering van de agenten om door te lopen voldeed hij niet waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Bentheimerstraat in Coevorden een 21-jarige jongeman uit Stieltjeskanaal aan. De man had behoorlijk gedronken en was uit een café gezet omdat hij erg vervelend was. Buiten ging hij daar mee door. Agenten vroegen hem vriendelijk te verdwijnen. Aan dit verzoek voldeed hij niet en ook toen de agenten dit vorderden bleef hij vervelend en soms agressief bezig. Hij werd aangehouden en na een verhelderend gesprek op het politiebureau is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Aan het eind van de nacht veroorzaakten enkele groepjes jongeren op de Bentheimerstraat in Coevorden overlast. Toen agenten daar een eind aan probeerden te maken keerde de agressie zich tegen de politie. Om een eind te maken aan de overlast en verdere escalaties te voorkomen vorderde de politie van de jongeren om te vertrekken. Omdat hier geen gehoor aan werd gegeven zijn de groepjes door meerdere agenten uiteen gedreven waarna de rust weerkeerde. Een 37-jarige man uit Coevorden bleef echter vervelend en toen hij opnieuw niet voldeed aan de vordering van de politie om te verdwijnen is hij aangehouden en ingesloten.

Aangekondigde verkeerscontroles

Op maandag 12 september 2011 van 22.00 tot 06.30 uur de volgende ochtend, houdt de politie in verband met de Roldermarkt alcohol controles in de omgeving van Rolde.

Op donderdag 15 september 2011 is er tussen 14.00 en 22.00 uur een radar snelheid controle op de N 374.