Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht , 11-09-2011

Automobilist rijdt fietsster aan

NIEUWEGEIN- Een 17-jarige fietsster uit Nieuwegein liep zaterdagavond een lichte hersenschudding op na een verkeersongeval.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval aan de Sluyterslaan. Een 26-jarige automobilist uit Woudenburg was daar vanaf de Hildo Kropstraat in de richting van de Sluyterslaan gereden. Hij wilde rechtdoor oversteken richting de Richterslaan toen de fietsster van links over de Sluyterslaan kwam aanrijden. De fietsster kon hem niet meer ontwijken en raakte zijn auto. De fietsster werd met een lichte hersenschudding naar het ziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De twee handelen het incident via hun verzekering af.

Politie zoekt getuigen van gewelddadige straatroof

IJSSELSTEIN- Twee 14-jarige jongens, uit Nieuwegein en IJsselstein zijn zondagmorgen mishandeld tijdens een straatroof.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding van een gewelddadige straatroof. De twee jongens liepen rond 02.50 uur vanaf de richting Nieuwegein via het viaduct over de A2 naar de Randdijk. Daar komt een groep van ongeveer 7 jongens hen tegemoet lopen. Ze worden aangesproken en krijgen meteen klappen. Ze vielen op de grond en kregen meerdere trappen tegen het hoofd. Bij de 14-jarige jongen uit Nieuwegein wordt zijn telefoon afgepakt, bij de 14-jarige jongen uit IJsselstein de portemonnee. De groep jongens verdwijnt vervolgens richting de Nedereindse Plas. De politie is op zoek naar getuigen.

Signalement van de groep:

Ongeveer 7 personen met lichtgetinte huidskleur. Ze droegen bijna allemaal donkere kleding en een capuchon. Een van de jongens droeg een wit petje.

Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie in Lekstroom via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000.

Politie zoekt getuigen van overval op horecagelegenheid

NIEUWEGEIN- Zaterdagavond vond een overval plaats op een horecagelegenheid aan de Nedereindseweg.

Omstreeks 22.50 uur ging er een overvalalarm af. De politie kreeg geen contact met de horecagelegenheid en ging direct ter plaatse. Daar bleek inderdaad een overval te hebben plaatsgevonden. De twee daders bleken al gevlucht en zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie heeft de omgeving afgezocht maar niemand meer aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen.

Signalement dader 1:

Man met getint uiterlijk, klein, gezet postuur, in het zwart gekleed, bivakmuts op.

Signalement dader 2:

Blanke man, zwart Adidas trainingspak met witte strepen met op de achterzijde een groot wit Adidasteken, bivakmuts op.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Lekstroom via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Man aangehouden voor vernielen ruit

IJSSELSTEIN- Een 18-jarige man is zondagmorgen aangehouden voor het vernielen van een ruit.

Omstreeks 02.40 uur surveilleerden agenten in de Voorstraat. Opeens hoorden ze glasgerinkel en zagen ze dat straatcoaches iemand aanhielden. Het bleek dat een 18-jarige man uit Nieuwegein een ruit van een woning had vernield. De agenten namen de man over en brachten hem over naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto over de kop op de A2

HAGESTEIN- Vrijdagavond is een auto op de A2 over de kop gegaan.

Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie een melding dat er een auto op de kop zou liggen op de A2 ter hoogte van Hagestein. Ter plaatse lag er inderdaad een auto op de kop. Een 20-jarige automobilist uit Zeist reed samen met een 19-jarige bijrijdster uit Boxtel op de meest linker rijstrook en stuurde zijn auto naar de 3e rijstrook waar hij tegen een auto met daarin een 24-jarige automobilist uit Wilnis aanreed. Hierin zaten twee 80-jarige bijrijders (m en v) uit Vinkeveen. Het aangereden voertuig kreeg een klapband en kwam op de vluchtstrook terecht. De andere auto sloeg over de kop. De twee inzittenden werden naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw had pijn aan haar nek, de man had wondjes aan zijn vingers. De 80-jarige bijrijdster van de aangereden auto werd uit de auto geknipt omdat ze klaagde over pijn in haar nek en rug. De politie heeft de zaak in onderzoek.

15-jarig meisje scheldt agent uit

NIEUWEGEIN- Een 15-jarig meisje uit Vianen is vrijdagavond aangehouden omdat ze een agent uitschold.

Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast van een groep jongeren met scooters aan de Lekdijk. Agenten vroegen de jongeren te vertrekken, waarop de groep zich naar de Kolkemonde verplaatste. Een agent wilde een scooter in beslag laten nemen voor technische controle. Hier was de groep het niet mee eens en het 15-jarige meisje begon een agente uit te schelden. Toen ze daar niet mee stopte, werd ze aangehouden voor belediging.

Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.