Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 11 september

Noord-Holland Noord, 11-09-2011 o 13.00 uur

Met teveel alcohol in sloot

Wognum, zaterdag 10 september 2011. De politie trof om 03.30 een man zittend op de vangrail langs de A7. Twee passerende bestuurders waren gestopt om de man hulp te bieden. De man verklaarde dat hij te hard door de bocht reed en sloot terecht was gekomen. Hij had hierbij zijn knie bezeerd. Politiemensen hebben hem naar het Westfriesgasthuis gebracht voor medische behandeling. De man, 21 jaar en afkomstig uit Hoorn, rook sterk naar alcohol, maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse en bloedproef. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij is voor verhoor ingesloten in het bureau van Hoorn. In een sloot naast de parallelweg van de A7 werd zijn (brommer)scooter gevonden.

Mishandeling (1)

Heerhugowaard, zaterdag 10 september 2011. Bij de politie kwam rond 03.30 uur de melding van een vechtpartij op de Amstel, nabij basisschool de Vijzel. Het bleek om een groep van 12 jongeren te gaan, die elkaar hadden getroffen nadat een aantal uit de bus uit Alkmaar was gestapt. Een 25-jarige Heerhugowaarder lag gewond op straat. Twee anderen gingen er vandoor toen zij de politie zagen. Het slachtoffer was geschopt en gelagen, hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. Een verdachte, waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld, is aangehouden. De reden van de vechtpartij is nog onbekend.

Mishandeling (2)

Enkhuizen, zaterdag 10 september 2011. Omstreeks 02.15 uur kwam via 112 de melding dat op de Wortelmarkt twee mannen gewond waren. Het ging om twee 24-jarige mannen uit Oberhausen (D). Zij verklaarden zonder aanleiding te zijn aangevallen door een groep van ca 7 jongeren toen zij uit een café kwamen. Zij zijn per ambulance vervoerd naar het Westfriesgasthuis te Hoorn. Getuigen vertelden dat de mannen zeer ernstig mishandeld waren, maar wilden of konden niet vertellen wie de daders waren. De daders zouden horen bij een groep, die een feest hadden in een woning aan de Kaasmarkt. De politie heeft de woning met behulp van een politiehond ontruimd en de namen feestgangers genoteerd. Een aantal van hen gedroeg zich zeer agressief en is aangehouden voor verzet en belediging van politiemensen. Camerabeelden van een naburig horecapand zijn veiliggesteld. De recherche doet verder onderzoek naar het geweld.

Rijbewijs ingevorderd (1)

De Koog, vrijdag 9 september 2011. Een surveillerende politieman zag een brommerrijder met achterop een vrouw, slingerend op de Pontweg rijden en hield hem staande. De 40-jarige man uit Utrecht had teveel alcohol gedronken en bij controle bleek hij ook geregistreerd te staan voor een aantal onbetaalde boetes. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De openstaande boetes heeft hij betaald. Tijdens de aanhouding gedroegen de man en zijn vriendin zich agressief. De vrouw bleek ook te veel gedronken te hebben en moest uit het bureau verwijderd worden vanwege schreeuwen en schoppen tegen deuren.

Rijbewijs ingevorderd (2)

Den Helder, 10 september 2011. Om 03.00 uur heeft de politie het rijbewijs ingenomen van een 48-jarige vrouw uit Bockhor (D) vanwege roekeloos rijgedrag en weigering van een ademanalyse.

De vrouw vormde met haar rijgedrag een gevaar op de weg en negeerde bij herhaling het stopteken van de politie. Toen zij over de groenstrook langs de Burgemeester Ritmeesterweg reed, heeft de politieman zijn auto achteruit tegen die van de vrouw aangereden, om zo verder gevaar voor weggebruikers te voorkomen. Beide autos liepen lichte beschadigingen op. Niemand raakte gewond. De vrouw is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Den Helder.

Rijbewijs ingevorderd (3)

Slootdorp, zaterdag 10 september 2011. De politie zag op de Nieuwesluizervaart een auto met zeer hoge snelheid rijden. De max. toegestane snelheid is daar 80 km. per uur. De bestuurder reed 133. De politie heeft hem enige tijd gevolgd en klokte hem even later op 160 km. per uur. De man, een 40-jarige inwoner van Barsingerhorn, is aangehouden en heeft zijn rijbewijs in moeten leveren.

Handel in drugs

Blokker, zaterdag 10 september 2011. De politie controleerde om 00.30 uur de parkeerplaats bij Westerblokker naar aanleiding van een melding over vuurwerkoverlast. Daar stond een groep jongeren, waarvan de meeste onder invloed van alcohol en/of drugs, te midden van plastic bekers, drankflessen en andere rommel. Vanwege de wietgeur, wilde politie een tas controleren. De eigenaar van de tas, een twintig-jarige man uit Oosterblokker, wilde dit niet toestaan. Hij werd aangehouden op verdenking van handel in drugs. De man verzette zich bij zijn aanhouding en ook de groep bemoeide zich ermee. Nadat de politie peperspray had gebruikt en ook een politiehond had ingezet, werd het rustig op het parkeerterrein. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Beroofd van sieraden

Den Helder, zondag 11 september 2011. Een 48-jarige man uit Den Helder heeft aangifte gedaan van beroving. De man liep omstreeks 02.45 uur over de Koningsstraat in de richting van de Spoorstraat, toen hij door drie personen werd aangevallen en geslagen met een voorwerp. Hij is beroofd van sieraden. De politie doet onderzoek, o.a. aan de hand van camerabeelden.

Pogingen tot inbraak

Alkmaar, zaterdag 10 september 2011. Tussen 10.00 en 18.00 uur is geprobeerd in te breken in een woning aan de Stalpaertstraat. De daders hadden de tuinpoort en achterdeur geforceerd om binnen te komen.

Hoorn, zaterdag 10 september 2011. Omstreek 18.00 uur werd in een woning aan de Koepoortsweg een 10-jarig meisje opgeschrikt door een man die probeerde in te breken. Zij hoorde glasgerinkel in de keuken. Toen zij ging kijken, zag ze een man voor het raam. Bij het zien van het meisje ging de inbreker er vandoor.

In beide zaken heeft de politie sporen veilig gesteld en doet de afdeling forensische opsporing onderzoek.

Snelheidscontroles op kenteken

Zaterdag 10 september 2011.

Stompetoren: Tussen 18.00 en 20.00 uur reden op de Noordervaart 81 bestuurders harder dan 50 km. per uur. De hoogst gemeten snelheid was 90 km. per uur.

Hoogkarspel: Op de Drechterlandseweg reden van de 241 passanten tussen 18.30 en 19.30 uur 43 personen harder dan 80 km. per uur. De hoogst gemeten snelheid was daar 104 km. per uur.

Heerhugowaard: Op de A.C. de Graafweg is max. 80 km. per uur toegestaan. Tussen 14.30 en 17.00 uur reden 258 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 127 km per uur.

Akersloot: Tussen 14.30 en 17.00 uur is gecontroleerd op de Boekel. 94 Bestuurders reden harder dan de max. toegestane 50 km. per uur. De hoogst gemeten reed 87 km. per uur.

Snelheidscontrole n.a.v. klachten

Heerhugowaard, zaterdag 10 september 2011. De politie heeft naar aanleiding van klachten van omwonenden gecontroleerd op snelheid tussen 11.00 en 12.00 op de Middenweg ter hoogte van de Zonnegloren. Er passeerden meerdere bussen, die zich allen aan de snelheid van 30 km. per uur hielden. Een automobilist, een inwoner van de Middenweg, reed 47 km. per uur. Hij is bekeurd.

Vier autos in botsing

Anna Paulowna, zaterdag 10 september 2011. Om 12.30 uur zijn nabij de rotonde op de N99 ter hoogte van de afslag Anna Paulowna vier autos bij een kop-staartbotsing betrokken geraakt. De aanrijdingen ontstonden doordat de voorste automobilist moest remmen. De volgende drie konden niet meer tijdig remmen. De aanrijdingen gebeurde met lage snelheid. Twee mannen van 25 en 23 jaar, beiden afkomstig uit Den Helder, zijn voor controle van nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

Inbraak in school

Den Helder, zaterdag 10 september 2011. In een school aan de Lekstraat is om 00.30 uur ingebroken. Men is binnengekomen door een raam van een van de klaslokalen in te gooien met een trottoirtegel. Er wordt vooralsnog een beeldscherm en andere toebehoren van een computer vermist. De schoolleiding heeft aangifte gedaan.

Grote alcoholcontrole

Alkmaar, zaterdag 10 september 2011. In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie tussen 22.00 en 04.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Kennemerstraatweg. In die periode is bij 365 bestuurders een blaastest afgenomen. Zes mensen hadden teveel gedronken en kregen een bekeuring. Drie van hen moest bovendien het rijbewijs inleveren omdat zij drie keer teveel alcohol hadden gedronken dan max. is toegestaan.

Met teveel drank op

De Goorn, zaterdag 10 september 2011. Op de Rietsikkel werd gecontroleerd op alcohol. Twee bestuurder hadden teveel gedronken. Resp. 360 en 285 ug/l, terwijl 220 ug/l max. is toegestaan. Rij kregen een boete en een rijverbod.

B&W en politie starten campagne Burgernet in Hoorn (tevens homepage bericht)

Hoorn, zaterdag 10 september 2011. Rond het middaguur heeft burgemeester Van Veldhuizen samen met zijn wethouders en de politie het startsein gegeven voor de wervingscampagne van Burgernet in zijn stad. De gemeente Hoorn is, na Bergen, de tweede gemeente in Noord-Holland Noord, met Burgernet. Andere volgen nog dit jaar of in de loop van volgend jaar.

Met het uitreiken van flyers in de binnenstad werden inwoners van de gemeente Hoorn door de burgemeester en zijn wethouders geattendeerd op Burgernet en gevraagd zich hiervoor aan te melden. Burgemeester Van Veldhuizen over Burgernet: Mensen kunnen zelf een grote bijdrage leveren aan een veilige leefomgeving door zich aan te melden voor Burgernet. Al die extra oplettende ogen en oren zijn heel belangrijk en helpen mee onze wijken en Hoorn veiliger te maken.