Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Enorme schade na brand | |

Bij een brand aan de Schuttersweg in Apeldoorn is zondag 11 september een enorme schade ontstaan. Naast een serre gingen twee auto's en de carport waaronder zij stonden in vlammen op. Oververhitting veroorzaakt door een niet vrijstaande buitenhaard is de waarschijnlijke oorzaak van de brand. Er raakte niemand gewond.

De politie en brandweer kregen omstreeks 04.40 uur een melding van een grote brand bij een woning aan de Schuttersweg. Het vuur woedde in de serre, carport en de daaronder staande auto's. De brand was door de zoon van twaalf ontdekt, die zijn ouders wakker maakte. Het gezin wist tijdig de woning te verlaten.

De brandweer bluste de brand en dankzij hun ingrijpen sloeg het vuur niet over naar de woning. Wel ontstond er forse schade aan de zijgevel. Een schuur van de buren liep ook schade op.

Uit onderzoek door het Team Brandonderzoeken is de vermoedelijke oorzaak onderzocht. Een in de serre staande buitenhaard, die zaterdagavond gestookt was, heeft waarschijnlijk zoveel warmte veroorzaakt, dat ondanks een brandwerende plaat achter de kachel, de daarachter aanwezige houten achterwand van de serre vlam heeft gevat.

2011127636

|     |Apeldoorn, Beekbergen - Inbrekersgilde is op pad          |
De politie blijft waarschuwen voor het inbrekersgilde nu het 's avonds vroeger donker is. Daarnaast is het afsluiten van een woning de beste garantie om dieven buiten te houden. In twee gevallen zag men namelijk kans om binnen te komen omdat de deur niet op slot was.

Zaterdagavond 10 september merkten de bewoners van een woning aan de Hoge Dries in Apeldoorn om 21.45 uur dat er getracht werd in te breken. Toen de bewoner op onderzoek uit ging, zag hij twee getinte jongens wegrennen. Een onderzoek door de politie resulteerde niet in een aanhouding.

Aan het Ibisplein ontdekten de bewoners zondagochtend dat er ongewenst bezoek was geweest. Men was via een niet afgesloten deur binnengekomen. Men mist onder meer een mobieltje en portemonnee met pasjes.

Aan de Hagenweg in Beekbergen bleek ook een deur niet afgesloten waardoor men binnen kon komen. Hier worden in ieder geval een laptop en persoonlijke papieren vermist. Vlakbij aan de Arnhemseweg heeft men een deur vernield om binnen te komen. Hier heeft men etenswaren gestolen. De politie onderzoekt alle feiten en het gebruik van goed hang- en sluitwerk kan de inbrekers buiten houden.

2011127438, 2011127660, 2011127672 2011127677

|     |Apeldoorn - Aanhoudingen door cameratoezicht              |
De ene keer kan de politie via het cameratoezicht in het uitgaanscentrum van Apeldoorn beginnende ruzies sussen, een andere keer ziet men vernielingen plegen en worden verdachten aangehouden. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag 11 september nadat de agent in de regieruimte zag dat er een ruit en een reclamebord werden vernield.

Agenten van het horecateam hielden op aanwijzing van hun collega die de camera's in het Apeldoornse uitgaansleven live uitkeek drie mannen aan voor vernieling. Twee 20-jarige Apeldoorners vernielden een ruit en een 30-jarige plaatsgenoot was betrokken bij een vernieling van een reclamebord bij een horecazaak. De drie zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht en proces-verbaal wordt opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Rijbewijs snorfietser ingevorderd             |
De politie heeft zondag 11 september het rijbewijs van een 24-jarige snorfietser ingevorderd. Hij kwam uit het centrum van Apeldoorn en bleek teveel gedronken te hebben.

Agenten zagen de Apeldoorner rond 04.30 uur uit het centrum komen. Hij had gedronken en blies op het politiebureau 1.1 promille. Teveel voor een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011127557

Einde berichten
-----------------------
(

(

---- --