Watersportverbond - KNWV

Matchracen in Nederland krijgt nieuwe impuls!

zondag 11 september 2011

Tijdens de HISWA te water is de aftrap gegeven voor een nieuwe periode met veel matchrace activiteiten. Het Watersportverbond, Team Heiner en Sailcenter organiseerden in IJmuiden een wedstrijdserie om de HISWA Trophy en matchrace clinics voor jeugdige teams (16 t/m 23 jaar) afkomstig van diverse verenigingen.

HISWA Trophy
Vier Nederlandse topteams gingen in de Laser SB3 met elkaar de strijd aan in drie volledige Round Robins en een onstuimige finaleronde om uiteindelijk tot de volgende einduitslag te komen:

1. Jeroen den Boer â Joost Kroon â Floris Toetenel

2. Jurjen Feitsma â Maarten Innemee â Menthe de Jong

3. Annemieke Bes - Jaap Zielhuis - Irene Nannenberg

4. Annemieke Bekkering â Lieske Wierenga â Maaike Lievens

Het team van Jeroen den Boer won overtuigen en gingen naar huis met de gouden medailles, een fles Champagne en een door One Sails gesponsorde sloepentocht .

Onder uitstekende omstandigheden en pal onder de kant zodat het toegestroomde publiek de wedstrijden goed kon volgen, is maar weer eens bewezen dat matchracen een zeer toegankelijk kan zijn. Niet in de minste plaats vanwege de deskundige uitleg van speaker Frans Bolweg.

Clinics
Onder leiding van Alex Hoeve van Team Heiner werden de jeugdteams eerst theoretisch geïnstrueerd over de ins en outs van het matchracen. Daarna gingen de teams in de Laser Vago aan de slag op het water. Met de sloep van One Sails als moederschip en met af en toe een enorm vrachtschip als hindernis, werd het een leerzame dag voor alle teams. Een van de doelen tijdens de HISWA was om aan te tonen dat je met minimale middelen, namelijk twee Lasers Vago en een rubberboot, een prima competitie kunt organiseren. Met dit concept zullen het
watersportverbond, Team Heiner en Sailcenter in 2012 het land in trekken om verenigingen en klassen kennis te laten maken met deze zeer toegankelijke vorm van wedstrijdzeilen. Verenigingen die interesse hebben kunnen zich melden bij Bart van Breemen, Manager Wedstrijdsport, via bart.van.breemen@watersportverbond.nl.