Ingezonden persbericht


11 september 2011

BDO Sonsbeek Open 2011 brengt ruim 18 duizend euro op

ARNHEM- Vrijdag 9 september 2011 organiseerde JCI (Junior Chamber International) Arnhem voor de achtste keer op rij het Sonsbeek Open golftoernooi in Park Sonsbeek te Arnhem. Een honderdtal ondernemers heeft een opbrengst van ¤ 18.612 bij elkaar gegolft voor KinderWensMobiel dankzij sponsoring van deelnemende bedrijven als BDO en Vitesse. Het winnende team van Chainresult heeft een ballonvaart gewonnen waarbij de chef-kok van sterrestaurant De Kromme Dissel de inwendige mens verzorgt. Ondanks de economische tegenwind werd er meer geld opgehaald voor het goede doel dan in 2010.

De ambassadeur van KinderWensMobiel, Harm Edens, opende het golfevenement met een putslag. Als smaakmaker waren er twee funholes waar extra prijzen gewonnen in de wacht gesleept konden worden: de 'drijvende hole' in de vijver voor Brasserie de Boerderij en de 'footvolley' tegen de heuvel op waarbij Vitesse trainer John van den Brom en ex-doelman Raimond van der Gouw verslagen moesten worden.

Heijmans Groen heeft ondanks het natte weer voorafgaand aan het Sonsbeek Open de banen goed in orde had gekregen.

Op hole 1 stond de nieuwe mobiel van KinderWensMobiel die door de deelnemers uitgebreid bekeken kon worden.

De Stichting KinderWensMobiel biedt acuut of chronisch zieke kinderen de kans om een dagje uit te gaan, omdat de ouders met eigen vervoer die wens niet in vervulling kunnen laten gaan.

Junior Kamer Arnhem is onderdeel van Junior Chamber International en organiseert naast het jaarlijkse Sonsbeek Open golftoernooi, nog vele andere projecten zoals het Wereldhandelsspel.

JCI is het toonaangevende wereldwijde netwerk van ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI biedt haar leden ontwikkelkansen en stelt hen zo in staat positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. De organisatie heeft geen politieke of religieuze achtergrond. JCI telt meer dan 160.000 leden in ruim 110 landen en 5.000 lokale organisaties.

JCI Nederland is al ruim 50 jaar actief en telt meer dan 2.300 leden verdeeld over 100 lokale organisaties (ofwel 'kamers'). Voor meer informatie over JCI: www.jci.nl.




Ingezonden persbericht