Nieuwe opleiding “Kookstudiokok”


Nieuwe opleiding “Kookstudiokok” moet kookstudiobranche verder professionaliseren

OISTERWIJK, 20110911 -- De Horeca Academie en de Nederlandse Kookstudio Classificatie (NKC) hebben de handen ineengeslagen voor de ontwikkeling van een nieuwe opleiding speciaal afgestemd op de kookstudiobranche. De opleiding tot “kookstudiokok” moet de branche een positieve impuls geven waarmee zij zich verder kan professionaliseren

De opleiding is opgezet voor ambitieuze kookstudiokoks die de puntjes op de i willen zetten, maar ook voor de vele freelancers die kooklessen verzorgen in kookstudio's. Daarnaast biedt het diploma kansen voor reguliere koks om een succesvolle overstap te maken naar de kookstudiobranche.

Jaarlijks worden de ongeveer 500 kookstudio's bezocht door ruim meer dan één miljoen mensen. De omzet binnen de branche bedraagt ongeveer 60 miljoen per jaar (bron: Kookstudiogids.nl). Momenteel is de concurrentie tussen de kookstudio's sterk aan het toenemen. Met een opleiding tot 'Kookstudiokok' kan de kookstudio sterker in de markt worden gezet en zo de concurrentie vòòr zijn. De opleiding wordt tevens als keuzenorm opgenomen voor classificatie van de 4 en 5 sterren kookstudio's in Nederland door de NKC.

De opleiding duurt tien weken. Elke week is er één lesdag. Het diploma zelfwerkend kok heb je als vooropleiding nodig. In de opleiding zijn alle facetten aanwezig die nodig zijn om een kookstudio goed te runnen. Leermeesterschap, gastvrijheid, wijn/spijs, aankleding, entertainen van gasten zijn onderwerpen die in de opleiding zijn opgenomen. Ook wordt er aandacht besteed aan marketing, niet onbelangrijk in deze tijd, waarmee de kookstudio een betere overlevingskans krijgt.

De opleiding gaat in januari 2012 van start.





NKC