Universiteit Twente

Cultuur: Overzichtsexpo Ivo Kamphuis

12 september 2011 Tijd: 16:00

Ivo Kamphuis toont in de Vrijhof zijn beelden, gemaakt van allerlei botten, snavels en schedels van dieren. Struinend in de bossen vindt hij dode beesten, gevangen in vallen, strikken en klemmen. Hij verafschuwt de manier waarop zij de dood hebben gevonden. Gelukkig voor ons maakt hij er prachtige kunstwerken van: als sprookjesachtige wezens, hybriden uit een andere en betere wereld, vullen zij de ruimte.

Naast veel beenderbeelden presenteert Ivo Kamphuis tekeningen en schilderijen die hij maakte naar aanleiding van trektochten in Scandinavië. Het noordelijke landschap of bosdieren, de olieverf dik aangebracht in allerlei kleuren.

Ivo Kamphuis is een natuurmens in zijn leven en in zijn werk. Niet verwonderlijk dus dat hij zijn werk exposeert onder de titel Experiment in het bos II, gelijktijdig met de grootse gelijknamige manifestatie waarmee de Universiteit Twente het vijftigjarig bestaan viert. Speciaal daarom maakt hij voor de vijver achter de Vrijhof een drijvend beeld dat in vijftig weken zal veranderen: een experiment in het water!

Op maandag 12 september om 16 uur zal Feya Wouda de expositie openen. Aansluitend zal Campusmanager Patrick Welman het vierde UT-kunstboek ten doop houden.

Dat boek behandelt alle beelden die buiten op de Campus staan of geïntegreerd zijn in de architectuur. Schrijver van het grote essay is Feya Wouda. Dit sluitstuk van de kunstreeks is een cadeau van Vrijhof Cultuurcentrum aan de jarige UT. Experiment in het bos II en kunstboek IV markeren ook de opening van het Cultureel Seizoen 2011-2012 van Vrijhof Cultuurcentrum.