TECHNOLOGIEATTACHES VAN FLANDERS INVESTMENT & TRADE VOOR EEN WEEK IN VLAANDEREN

06/09/2011 11:00

FLANDERS INVESTMENT & TRADE - FIT

De 5 technologieattachés van Flanders Investment & Trade (FIT) verblijven van 12 tot en met 16 september in Vlaanderen voor een week vol intense contacten met Vlaamse hightech bedrijven. De 5 technologieattachés van FIT in Peking, Tokio, New, York, Delhi en Los Angeles vervullen een sleutelrol in het aantrekken van buitenlandse hoogtechnologische investeringen en in het begeleiden van Vlaamse bedrijven in hun internationalisering en technologie-uitwisseling. Zij 'matchen' internationaal vraag en aanbod van de Vlaamse hightech. Tijdens hun gezamenlijke verblijf in Vlaanderen zullen ze ook promotie voeren voor het E.F.R.O.-project "Internationalisering van de Vlaamse kenniseconomie".

Vlaanderen heeft sterke troeven in hightech. Onze hoogtechnologische sleutelsectoren verdienen dan ook een prominente plaats op het internationale toneel. Daarom nam Flanders Investment & Trade inmiddels drie jaar geleden vijf technologieattachés in dienst.

Brugfuncties voor hoogtechnologische sectoren in Vlaanderen

De vijf technologieattachés van FIT (op post in resp. Peking, Tokio, New, York, Delhi en Los Angeles - zie bijlage) vervullen een brugfunctie, zowel in het aantrekken van buitenlandse investeringen, als bij de begeleiding van Vlaamse bedrijven in hun internationalisering en technologie-uitwisseling. Zij spelen een cruciale rol in het internationaal matchen van vraag en aanbod van de Vlaamse hightech.

De grootste troef van de technologieattachés, samen met hun internationale ervaring in business en technologie, is hun wereldwijde netwerk. Zij stellen dit netwerk nu ter beschikking aan Vlaamse ondernemers om ergens gemakkelijker een voet binnen te krijgen, bijvoorbeeld om zaken te doen met overheidsinstanties of grote industriële spelers.

Internationalisering van de Vlaamse kenniseconomie

De Vlaamse overheid heeft in het kader van o.m. Vlaanderen in Actie (ViA) en het Pact 2020 duidelijk gekozen voor de internationalisering van de Vlaamse economie. Flanders Investment & Trade is inmiddels bezig met de uitwerking van een vervolgproject "Internationalisering van de Vlaamse kenniseconomie", project met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, beter bekend als EFRO.

Het project steunt in grote mate op het inzetten van de technologieattachés in regio's buiten Europa. Door hun lokale aanwezigheid kunnen zij immers een belangrijke toegevoegde waarde realiseren. Het project beoogt in het bijzonder de internationalisering van de Vlaamse kenniseconomie buiten Europa. Dit gebeurt voornamelijk door het opzetten van formale samenwerkingsplatformen en het verbreden en faciliteren van de communicatiekanalen voor kennisuitwisseling en technologische samenwerking tussen Vlaanderen en China, de Verenigde Staten, Japan en India.

Over Flanders Investment & Trade

Flanders Investment & Trade levert een fundamentele bijdrage tot het duurzaam internationaal ondernemen van de Vlaamse bedrijven, van de opstart tot de consolidatie. Het doet dit via informatie, opleiding en begeleiding met als belangrijkste instrument een binnenlands en buitenlands netwerk. Dit Vlaamse agentschap wil een zo betekenisvolle bijdrage leveren tot de internationale ontwikkeling van de Vlaamse economie.

Flanders Investment & Trade wil daarnaast buitenlandse investeringen en handel aantrekken naar Vlaanderen. Het is hét aansprekingspunt voor buitenlandse bedrijven die zaken willen doen met bedrijven in Vlaanderen.

Het levert informatie en ondersteuning op vlak van subsidiemogelijkheden, incentives, ondersteuning voor R&D, site selection, legaal advies, en nog veel meer.