Dura Vermeer
Rotterdam - 12 september 2011

Dura Vermeer en Havensteder zetten nieuwe stap in verbreding ketensamenwerking

Dura Vermeer Bouw Rotterdam en woningcorporatie Havensteder hebben in het kader van het verbreden van de ketensamenwerking thans het selectieproces opgestart met bedrijven uit de afbouwsector.

Daarmee is dit het tweede initiatief van dit jaar om de keten te verbreden. In mei van dit jaar werd op het gebied van installaties, grondwerk en kozijnen al een zestal strategische parters aan de keten toegevoegd. Deze keer verbreden ze de keten met zes bedrijven voor de afbouw, te weten dekvloeren, binnenwanden, schilderwerk, stucwerk, tegelzetter en trappenleverancier.

Vormgeven van de ketenpartnerselectie
Op basis van een shortlist zijn onlangs de drie best scorende bedrijven per afbouwdiscipline uitgenodigd voor de kick-off van het selectieproces. Deze live introductie is bedoeld om het kennisniveau over ketensamenwerking onderling op hetzelfde niveau te krijgen en om informatie te verschaffen over het proces. Ketenspecialisten Babette van den Ancker (Havensteder) en André Klouwen (Dura Vermeer Bouw Rotterdam) gaven de aanwezigen een snelcursus ketensamenwerking in de bouw waarna trainee Rob Quak van Dura Vermeer Bouw Rotterdam het een en ander uitlegde over de procedure. Henk Rotgans, directeur Ontwikkeling & Onderhoud bij Havensteder) en directeur Rob Tummers van Dura Vermeer Bouw Rotterdam zijn vanuit de directies dicht betrokken bij het gehele proces.

De beste samenwerking
De komende twee weken staan presentaties van de geselecteerde bedrijven en bedrijfsbezoeken op de agenda die beoordeeld worden door selectieteams bestaande uit drie mensen van Havensteder en drie van Dura Vermeer Bouw Rotterdam. De teams worden begeleid door de teamcaptains Babette van den Ancker en André Klouwen Zij brengen vervolgens eind september een unaniem advies uit aan de directies van Havensteder en Dura Vermeer Bouw Rotterdam over de best beoogde partners.

---