Ingezonden persbericht


Persbericht

12 september 2011

Henk de Pater koninklijk onderscheiden

GORINCHEM - Tijdens de jaarlijkse comitédag van Woord en Daad, vorige week zaterdag 10 september in De Schakel te Nijkerk, is Woord en Daad-vrijwilliger Henk de Pater (69) koninklijk onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Gert-Jan Kats van de gemeente Zuidplas reikte de onderscheiding uit in bijzijn van zo'n 250 comitéleden en familie en vrienden van de decorandus. Henk de Pater ontving deze onderscheiding vanwege zijn grote verdienste voor het werk van Woord en Daad. In 1978 begonnen als bestuurslid van de stichting, wisselde hij in 1987 van functie en trad in dienst als voorlichter. Daarnaast verrichte hij onbezoldigd nog tal van werkzaamheden. In 2004 ging Henk met pensioen en werd hij voor drie dagen in de week als kantoorvrijwilliger. Hij was verantwoordelijk voor de coördinatie van de comités en gold voor veel comitéleden als het aanspreekpunt bij uitstek. Burgemeester Kats: "U bent dus het gezicht binnen en buiten deze stichting."

Naast zijn werk voor Woord en Daad is Henk ook op andere terreinen actief. Zo was hij van 1970 tot 1980 vrijwilliger bij de kinderclub van zijn kerkelijke gemeente. Bijna 10 jaar hielp hij mee met de organisatie van vakantieweken voor ouderen en alleenstaanden. Hij was acht jaar bestuurslid van Este Sperante, was enige tijd vrijwilliger bij Inloophuis Den Haag en is sinds 2009 kerkenraadslid van de Gereformeerde Gemeente te Moerkapelle.

***EINDE PERSBERICHT***

Woord en Daad

Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief. We werken daarbij samen met partnerorganisaties in Afrika, Azië en Centraal- en Zuid-Amerika, de achterban in Nederland, maatschappelijke instellingen, overheden en bedrijven en andere sectoren. Samen met hen wil Woord en Daad een bijdrage leveren aan duurzame verandering in Nederland en wereldwijd.

Meer informatie

Meer informatie bij Wilma van der Meij (perscoördinator) via telefoonnummer 0183-611800 en e-mailadres pers@woordendaad.nl


---- --