Ingezonden persbericht


Florius geeft starter rentegarantie

Amersfoort, 12 september- Florius lanceert de campagne Hypotheek it easy, gericht op starters op de woningmarkt. Florius introduceert daarbij het Hypotheek Rentecertificaat, met een rentegarantie van drie maanden, om onzekerheid weg te nemen bij de zoektocht naar een betaalbare woning. De campagne loopt via een speciaal ontworpen Facebookpagina en via de website van Florius.

Joost Hembrecht, directeur van Florius: 'De sterk fluctuerende hypotheekrente is een bron van onzekerheid voor starters op de woningmarkt. Om de potentiële huiseigenaren tegemoet te komen, moeten verstrekkers voorafgaand aan de hypotheekofferte een rentetarief garanderen. Een dergelijke offerte geeft eerder inzicht in de financiële mogelijkheden van de starter.'

Om bovenstaande reden komt Florius met de campagne 'Hypotheek it easy'. De campagne bestaat o.a. uit het Hypotheek Rentecertificaat, dat via de onafhankelijke tussenpersoon wordt verstrekt. Het Florius Hypotheek Rentecertificaat is een document dat de aangeboden rente gedurende drie maanden aan de houder van het certificaat garandeert, ook als in die periode de hypotheekrente stijgt. Het certificaat wordt voor iedere starter op maat gemaakt, met een indicatie van de maximale hoogte van de hypothecaire lening, de financiële ruimte voor het kopen van een huis en de totale maandlasten. Het Hypotheek Rentecertificaat verplicht de starter tot niets.

De campagne op Facebook bestaat uit verschillende app's, zoals de verhuiswagenrace, de klusagenda en digitale verhuiskaarten. Kijk op Facebook.com/floriushypotheken. Op de website van Florius kan de starter via een stappenplan met een gerust hart op zoek naar een betaalbare woning florius.nl/starters.

Over Florius
Florius is aanbieder van hypotheken en woongerelateerde financiële producten. Alle producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij deskundige, onafhankelijke hypotheekadviseurs. Zo weet Florius zeker dat mensen een eerlijke vergelijking kunnen maken en begrijpen wat ze afsluiten. Want Florius vindt het belangrijk dat mensen onbezorgd kunnen wonen. Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V.. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.

Noot voor de redactie,