Het Nieuwsblad brengt 16 unieke fotoboeken uit

12/09/2011 10:39

Corelio

Topfotograaf Wim Robberechts fotografeert Vlaanderen vanuit de lucht

Een uitdaging

Elke Vlaamse gemeente voorstellen zoals ze nog nooit werd gezien, dat is wat Het Nieuwsblad doet met het fotoboek 'De 100 mooiste luchtfoto's'. Het plan was bijzonder ambitieus: op 2 maanden tijd de 308 Vlaamse gemeenten vanuit de lucht in beeld brengen, en dat tijdens een zomer die geplaagd werd door slecht weer.

Topfotografie

Wim Robberechts is een autoriteit op het vlak van luchtfotografie. Zijn bedrijf is internationaal bekend en wordt ingeschakeld voor luchtopnames van allerlei grote evenementen en sportwedstrijden.

In opdracht van Het Nieuwsblad maakte hij de voorbije zomer meer dan 20.000 foto's van huizen en mensen, van kerken en rivieren, van monumenten en bedrijven, steden en open landschappen. Hiervoor werden alle registers opengetrokken: meer dan 8800 kilometer in de lucht, 75 vlieguren, 5 helikopters en 7 piloten. Elk fototoestel was uitgerust met een GPS zodat iedere foto zijn exacte coördinaten en data meedraagt. De vakkundigheid van de piloten was van het grootste belang: tot 2 meter laag vloog de helikopter om een zomerklasje in het park van het Kasteel van Gaasbeek te filmen! En tussen alle vluchten door werden uren en dagen ingevuld met research, het inventariseren en selecteren van foto's. Het resultaat is een unieke verzameling foto's die een uitzonderlijk tijdsbeeld geven van Vlaanderen.

Een uniek fotoboek

De 100 mooiste foto's van elke streek werden gebundeld in zestien schitterende fotoboeken, een voor elke editie van Het Nieuwsblad. Zo komt elke streek gedetailleerd en verrassend scherp in beeld. Lezers van Het Nieuwsblad kunnen vanaf zaterdag 17 september 6 punten verzamelen op een spaarkaart en daarmee het gratis fotoboek van hun streek afhalen in de krantenwinkel.