Provincie Limburg

Afscheid Gouverneur Frissen

Afscheid Gouverneur Frissen

De Commissaris van de Koningin in Limburg, de heer L.J.P.M Frissen, neemt op
12 september 2011 afscheid. Dat gebeurt tijdens een openbare vergadering van Provinciale Staten die om 10.00 uur begint.

De Gouverneur trad aan op 1 juli 2005. Op verzoek van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is de heer Frissen na 1 juli 2011 nog enige maanden aangebleven als waarnemend commissaris.

Op dezelfde dag neemt de Gouverneur afscheid van vertegenwoordigers van het openbaar bestuur, bedrijfsleven, instellingen en organisaties. Dit afscheid vindt plaats tijdens een (besloten) bijeenkomst in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht. Omdat de heer Frissen een gepassioneerd aanhanger is van de ordening van de samenleving volgens het zogenaamde Rijnlands model, wordt die middag ook voor de eerste keer de Rijnlandlezing gehouden. Het provinciaal bestuur beziet de mogelijkheden om deze lezing periodiek te laten plaatsvinden.

De eerste keer wordt de lezing gehouden door de minister-president van Luxemburg, de heer Jean-Claude Juncker. Tenslotte wordt over dit onderwerp die middag een boek gepresenteerd met de titel "In den beginne, over de toekomst van beschaving", dat de heer Frissen heeft geschreven samen met filosoof/schrijver Govert Derix.

Gouverneur Léon Frissen is ook een fervent wielerliefhebber. Hij wil zijn afscheid graag het begin laten zijn van een professioneel wielerbestaan van jeugdig talent. Dat betekent dat hij afziet van eventuele afscheidscadeaus en in plaats daarvan een bijdrage op prijs stelt aan de Stichting Wielertalent Limburg in oprichting, die jong Limburgs talent gaat ondersteunen op weg naar een professionele carrière.

Een bijdrage is welkom op rekeningnummer 851463673 te name van: Stichting Wielertalent Limburg.