Gemeente Eemsmond


Fietsen tijdens Europese Mobiliteitsweek 12-19 september

Van 12 tot en met 19 september is het `Europese Mobiliteitsweek'. Een nieuwe naam voor de `Week van de Vooruitgang'. Overheden, scholen en bedrijven zetten zich deze week extra in om duurzame mobiliteit als wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik te promoten.

Fietsen voor IVN Noord-Groningen
Om aandacht voor duurzame mobiliteit te vragen, gaan de Eemsmondse ambtenaren komende maandag zo veel mogelijk met de fiets, lopend of carpoolend naar het werk. Afhankelijk van de afgelegde afstand schenken wij vijf of tien euro per deelnemende ambtenaar aan het goede doel. Dit jaar is dat IVN Noord-Groningen, die in onze regio natuur- en milieueducatieve activiteiten voor jong en oud organiseert. Bijvoorbeeld kwelderwandelingen en wilgenknotten.

Groene voetstappen
Basisscholen in Eemsmond hebben we opgeroepen om mee te doen aan de actie Groene Voetstappen om leerlingen zo veel mogelijk lopend of op de fiets naar school te laten gaan. In ieder geval twee scholen doen mee: OBS Klinkenborg in Kantens en De Schutsluis in Oldenzijl.

U ook?
We roepen scholen en bedrijven op om ook duurzame mobiliteit te stimuleren. En zondag 18 september is uitgeroepen tot landelijke autovrije dag. Wij steunen deze oproep en vragen iedereen de auto als het kan een dagje te laten staan.

Carpoolen
Wilt u gaan carpoolen maar weet u niet wie op dezelfde dag dezelfde route rijdt? Maak een afspraak via www.carpooldate.nl.

Meer informatie
www.klimaatverbond.nl