GroenLinks Terneuzen

Porgy en Bess belangrijk voor Terneuzen

Zondag 11 september 2011, 21:01u - Peter Clijsen
* Cultuur

Uit geluiden hebben we begrepen dat het College voornemens zou zijn een subsidie voor Porgy & Bess in te trekken. GroenLinks vindt het gerechtvaardigd dat we als gemeente zoeken naar oplossingen om de effecten van de toekomstige rijksuitkeringen op te kunnen vangen.

GroenLinks acht het echter onverstandig dit te doen in het licht van het feit dat Porgy & Bess hard bezig is haar interne structuur te herbezien en van de opmerking van Burgemeester Lonink bij de opening van het filmfestival onlangs dat cultuur op niveau bijdraagt aan het vestigingsklimaat in een gemeente.

Dat Porgy & Bess al jaren cultuur op hoog niveau brengt moet duidelijk zijn, of dit nu over muziek gaat, over literatuur of andere zaken die zich op een podium afspelen.

Ook in het licht van het feit dat onze gemeente als grootste gemeente van Zeeland in vergelijking met Goes, Middelburg en Vlissingen relatief weinig aan podiumcultuur uitgeeft, lijkt ons dat het nu even niet minder kan met Porgy & Bess, integendeel, men heeft waarschijnlijk iets meer nodig om dit podium in stand te houden, naar wij begrepen hebben.

Kortom, Porgy en Bess is voor de stad Terneuzen en ook Zeeuws Vlaanderen een instituut dat niet verloren mag gaan.