Politie Groningen

Maandag 12 september 2011

Provincie Groningen, 12-09-2011

Jonge bromfietser gewond

ONSTWEDDE Een 13-jarige bromfietser uit Onstwedde is zondagmorgen gewond geraakt op de 2e Berlageweg in zijn woonplaats. De jongen was aan het rijden geweest bij de landerijen en moest een klein deel over de openbare weg rijden om thuis te komen. Op het moment dat hij uitkwam op die openbare weg, zag hij een 42-jarige automobiliste uit Onstwedde over het hoofd. De vrouw kon een aanrijding niet voorkomen en botste tegen haar plaatsgenoot. De jongen is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Zwaar beschonken automobilist aangehouden

APPINGEDAM De politie heeft zondagmiddag op het Overdiep in Appingedam een 39-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden voor rijden onder invloed. Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee zag dat de man zijn auto parkeerde en dat hij daarbij een aantal gestalde fietsen raakte. De medewerker van de Marechaussee sprak de bestuurder aan en rook een forse alcohollucht. Gewaarschuwde agenten namen een alcoholtest af. Hij bleek bijna 2,7 promille alcohol (1160 ugl) in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs van de Delfzijlster is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert verkeersdeelnemers

MUSSELKANAAL De politie heeft zondag in de omgeving van de N366 bij Musselkanaal een rijden verkeerscontrole gehouden. Bij de controle werden 12 bekeuringen uitgedeeld. Meest opvallend was een automobilist die lading uit zijn personenauto had steken. De lading stak aan de achterkant ruim 3,5 meter buiten de auto. Omdat uitladen geen mogelijkheid was, is de bestuurder begeleid naar zijn woning. Daar is proces-verbaal opgemaakt. Andere bekeuringen werden ondermeer uitgedeeld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, te hard rijden en rijden door het rode verkeerslicht.

Wanbetalers aangehouden

TER APEL Een 25-jarige man uit Stadskanaal is zondagnacht door de politie aangehouden. De man reed in zijn auto over de Viaductstraat in Ter Apel. Bij controle door de agenten bleek dat hij nog boetes had open staan voor een bedrag van 1300 euro of 8 dagen. De man kon dit niet betalen en is ingesloten.

BAD NIEUWESCHANS Zondagnacht is een 35-jarige man uit Assen aangehouden. Hij reed met zijn auto en aanhangwagen over de Weg naar de Bron in Bad Nieuweschans. Bij controle door de agenten bleek dat ook hij nog boetes open had staan voor een bedrag van 558 euro of 9 dagen. Toen bleek dat de Assenaar zijn aanhangwagen en auto vol had liggen met aluminium, koper en andere metalen is ook zijn 35-jarige bijrijder afkomstig uit Beerta aangehouden. De mannen zijn ingesloten een het politiebureau en de politie doet onderzoek naar de herkomst van de materialen.

Dronken man zorgt voor overlast

GRONINGEN Zondagavond heeft de politie een 41-jarige man uit Groningen aangehouden in de Bentismaheerd in Groningen. De man was dronken en gedroeg zich vervelend bij een woning. De agenten hebben de man voor openbare dronkenschap aangehouden en ingesloten. Later bleek dat de Stadjer verantwoordelijk was voor het vernielen van een schuttingdeur bij zijn ex-vriendin. Dit vond eerder op de avond plaats bij een woning in de wijk Beijum. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt geweldplegers aan

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht drie mannen in de leeftijd van 21, 24 en 26 jaar aangehouden in de Folkingestraat in Groningen. De drie mannen, allen afkomstig uit Groningen, hadden kort daarvoor op de Grote Markt een aantal andere jongens mishandeld. Nadat een van de slachtoffers de verdachten aan wees, konden de agenten de mannen aanhouden. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht.

Dronken man van rijbaan geplukt

DELFZIJL Op zondagavond heeft de politie een nog onbekende Poolse man aangehouden. De man was dronken en werd door de Koninklijke Marechaussee lopend op de N360 in Delfzijl aangetroffen. De Pool werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau werd een blaastest bij de man afgenomen. Hieruit bleek dat de man meer dan 3.00 promille (1398 ug/l) alcohol in zijn bloed had. De man is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde op zondag 11 september op verschillende plaatsen het verkeer.


- Leek, Diepswal:aantal geregistreerde voertuigen: 285, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Lauwersoog, N361:aantal geregistreerde voertuigen: 280, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 134 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Bedum, Boterdiep Oost-zijde:aantal geregistreerde voertuigen: 229, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Veendam, Beneden Oosterdiep:aantal geregistreerde voertuigen: 1437, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1840, aantal overtredingen: 438, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Aduard, N355:aantal geregistreerde voertuigen: 1937, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.