Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.10 uur

Utrecht, 12-09-2011

Brandstichting

UTRECHT In de nacht van zondag 11 op maandag 12 september ontstond brand in een auto. De politie heeft het vermoeden van brandstichting.

Omstreeks 03.35 uur kreeg de politie een melding dat een auto in de brand stond op de Hoogstraat. Ter plaatse troffen agenten een auto in lichterlaaie aan. De brandweer had de brand snel onder controle. Uit eerste onderzoek bleek dat het mogelijk sprake was van brandstichting. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Stomdronken achter het stuur

UTRECHT De politie heeft zondagavond een bestuurder van de weg gehaald die rondom dronken in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zag een agent een automobilist over de Albert Schweitzerdreef rijden. De bestuurder had twee rijbanen nodig om zijn auto op de weg te houden. Ook botste hij regelmatig tegen de trottoirbanden aan. De bestuurder kreeg een stopteken. Hieraan voldeed de man niet. Nadat de agent zijn sirene en zwaailicht had aangezet stopte de bestuurder midden op de weg. De 42-jarige man uit Polen werd aangesproken.

De agent rook direct dat de man alcohol had gebruikt. Na de eerste blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. De man werd aangehouden. Omdat hij niet mee wilde werken werd hij geboeid meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 820 ug/l uit. De man bleef zich recalcitrant gedragen en werd uiteindelijk met een proces-verbaal en zonder rijbewijs naar huis gestuurd.

Aangehouden in gestolen auto

UTRECHT In de nacht van zondag 11 op maandag 12 september heeft de politie drie personen aangehouden omdat zij in een gestolen bus reden.

Omstreeks 02.10 uur zagen agenten een bestelbus over de Vlampijpstraat rijden. Via de meldkamer werd het kenteken opgevraagd. Hieruit bleek dat de bus als gestolen gesignaleerd stond. De agenten reden achter de bestelbus aan en konden samen met een andere politie-eenheid de bus vlak voor het 24-Oktoberplein aan de kant zetten.

De drie inzittenden, mannen van 20, 30 en 44 jaar oud en allen afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De bestelbus bleek eerder gestolen te zijn in Utrecht.