Nederlandse kantoren aan de slag voor duurzaamheid

Persbericht van Alliander N.V.

Bedrijven en instellingen laten jaarlijks 175 miljoen euro liggen

Arnhem, maandag 12 september 2011

Licht uit, verwarming laag. Die routine heeft elke Nederlander die 's ochtends naar zijn werk gaat. Maar zodra we op kantoor arriveren, zijn we die energiebesparende handelingen ineens vergeten. Terwijl juist bedrijven en instellingen nog veel te winnen hebben op het gebied van duurzaamheid. Netbeheerder Liander organiseert daarom van 10 oktober tot 11 november 2011 de groene kantorenwedstrijd. Een wedstrijd voor en door kantoren, om Nederland te laten ervaren hoe gemakkelijk het is om duurzamer te werken. Zo kan een gemiddeld kantoor op jaarbasis honderden tot duizenden euro's op de energiekosten en de nodige CO2 uitstoot besparen. Inschrijven voor de wedstrijd kan vanaf vandaag op Groenedaad.nl

Duurzame gedragsverandering: een kwestie van oefenen Met de wedstrijd op www.groenedaad.nl wil Liander werknemers en werkgevers laten ervaren hoe gemakkelijk het is om duurzamer te werken. Bijvoorbeeld het licht uitdoen in ruimtes die niet gebruikt worden bespaart veel energie en levert daarom punten in de wedstrijd op. Met de inzet van social media laten deelnemers ook buiten de eigen werkomgeving zien hoe gemakkelijk energie besparen is. In vijf weken ervaren zij bovendien hoe snel je deze stappen kunt integreren in het dagelijkse doen en laten.

Liander gaat voor duurzame kantoren
Als netbeheerder draagt Liander zorg voor een betrouwbaar transport van gas en elektriciteit in een groot deel van Nederland. Liander werkt daarbij dagelijks aan een duurzamer energienetwerk. Liander organiseert de wedstrijd om duurzaamheid, energiebewustzijn en energiebesparing in kantoren te vergroten.

Meedoen met Groene Daad.nl?
Elk kantoor van elk formaat kan zich vanaf vandaag aanmelden op www.groenedaad.nl. De strijd barst los op 10 oktober en het meest duurzame kantoor wordt op 11 november 2011 bekend gemaakt.

Over Liander
Liander is een regionale netbeheerder die elektriciteit transporteert naar 2,9 miljoen klanten en gas naar 2,1 miljoen klanten in de provincies Gelderland, Noord-Holland en grote delen van Flevoland, Friesland en Zuid-Holland. Liander verzorgt het onderhoud, de uitbreiding en de innovatie van zijn netten. Liander is onderdeel van Alliander.

Liander heeft de dienst 'Kantoor in Kaart' ontwikkeld om organisaties te laten zien hoeveel energie de verlichting en apparaten op kantoor verbruiken en hoe ze dit kunnen verlagen.

Links:
http://www.groenedaad.nl

Noot voor redacties


Alliander N.V.

Noot voor de red actie (

Razende Robot Reporter