Politie Gelderland-Zuid

Meerdere aanhoudingen rijden onder invloed

Nijmegen, Lent, Alverna, 12-09-2011 o Afgelopen weekend zijn meerdere personen aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Rijden zonder geldig rijbewijs

Zondagavond heeft een 27-jarige man uit Nijmegen een rijverbod van vijf uur opgekregen, omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat.

De man viel op doordat hij op de Couwenbergstraat in Nijmegen te hard reed en moest uitwijken voor een paaltje. De agenten lieten de man stoppen en roken een alcohollucht bij hem. Een voorlopige ademtest gaf een A-indicatie. Na controle van zijn rijbewijs bleek dat deze ongeldig was. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de definitieve ademanalysetest blies de man 500 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd. Zijn rijbewijs is samen met de vordering opgestuurd naar het CBR.

Slingerend over de A15

Zondagavond is een 33-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten kregen een melding van een man die slingerend over de A15 bij Nijmegen reed. De melder gaf ook het kenteken door. Agenten lieten de man op de Prins Mauritssingel in Lent stoppen. De bestuurder stapte uit en de agenten zagen dat de man wankelde. Ook rook hij naar alcohol. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalysetest op het politiebureau blies de man 605 ug/l. Hij heeft een rijverbod van zes uur opgekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto tegen boom

Zondagavond is het rijbewijs van een 28-jarige man uit Wijchen ingevorderd nadat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Agenten kregen omstreeks 21.15 uur een melding van een eenzijdig ongeval op de Graafseweg in Wijchen. Hier zou een auto tegen een boom zijn gereden. Onderweg hoorden de agenten dat de bestuurder weg was gereden richting Alverna. Op de Graafseweg in Alverna troffen ze de auto met bestuurder aan. De auto was aanzienlijk beschadigd. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder onderzocht. Hij was niet gewond.

De 28-jarige gaf direct toe dat hij was gaan rijden met drank op. Een voorlopig ademonderzoek gaf een A-indicatie. De bestuurder is aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval, het rijden onder invloed van alcohol en veroorzaken van gevaar op de openbare weg. Bij de definitieve ademanalysetest op het politiebureau blies de man 415 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd. (17)

Laatst gewijzigd 12-09-2011 11:55 | © Regio Gelderland-Zuid |