Politie Gelderland-Zuid

Aanrijding auto en vrachtwagen

Tiel, 12-09-2011 o In de nacht van zondag op maandag is een 37-jarige man uit Etten aangehouden voor het veroorzaken van een ongeval en het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten kregen een melding van een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen op de A15 tussen afslag Tiel-West en Tiel. Ter plaatse hoorden de agenten van getuigen dat de bestuurder van de auto, de 37-jarige man uit Etten, slingerend over de A15 reed. Hierdoor raakte hij een vrachtwagen aan de zijkant. De 44-jarige bestuurder van de vrachtwagen, uit Duitsland, verklaarde dit ook. Personeel van de ambulance heeft de bestuurder van de auto onderzocht. Hij was niet gewond.

De agenten spraken met de bestuurder van de auto en roken een alcohollucht. Ze wilden de man een blaastest afnemen, waaraan hij niet wilde meewerken. Hierop is de man aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval. Op het politiebureau blies de man bij een ademanalysetest 990 ug/l. Hij werd ingesloten ter ontnuchtering. Daarnaast is het rijbewijs van de man ingevorderd en heeft hij een rijverbod van 12 uur opgekregen. (17)

Laatst gewijzigd 12-09-2011 14:02 | © Regio Gelderland-Zuid |