KNHS

NK en CRI4*Reining deze week in Den Haag
12 september 2011
Anky van Grunsven - Whizashiningwalla BB

Van 12 t/m 18 september zal de Uithof in den Haag bol staan van de paardensport. Drie initiatiefnemers Harry Puts, Eugene de la Croix en Jan Trel hebben in de vorm van Dutch Western Riding Festival alle westerndisciplines over de vloer. De ijshockeybaan is voorzien van een speciale bodem waardoor deze is omgetoverd tot een fantastische wedstrijdarena.

Maandag zullen de shows van start gaan tot en met zondag waarbij in alle klasse Nederlandse kampioenen worden gehuldigd. Op donderdagavond staat het FEI Juniors, Young Riders en een 4 star CRI op het programma. Er zullen klinkende namen aan de start komen, met favorieten als Jurgen Pouls, Rieky Young maar ook meervoudig Olympisch kampioen Anky van Grunsven en de sportieve promotor van het evenement Allard Kalff, bekend als presentator van RTL7. Veel wedstrijdruiters hebben al een zwaar seizoen achter de rug waardoor er enkele juniors en Young Riders niet aan de start zullen staan. Op het EK in Oostenrijk was het junioren team gehuldigd met een bronzen medaille

De CRI zal op donderdagavond aanvangen om 19.30 uur. Op zaterdagavond vanaf 18.00 uur bijt de jeugd de spits af om te strijden voor het Nederlands Kampioenschap Reining gevolgd door de Young Riders Non Pro en de Open ruiters. Het beloofd absoluut een mooie show te worden.

Bron: Dutch Western Riding Festival

Foto: www.melissen.net