IKON
W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN, NTR en IKON
Maandag 12 t/m vrijdag 16 september 2011
19.00-20.00 uur

* Maandag 12 september
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Te gast is Roelf Bolt naar aanleiding van zijn boek 'Leugenaars en vervalsers. Een kleine encyclopedie van misleiding'. Wetenschappelijke vondsten, boeken, sekse: het is zo gek niet te bedenken of het wordt vervalst.

* Dinsdag 13 september
Omroep: NTR, presentatie: Naeeda Aurangzeb

Geen opgave ontvangen

* Woensdag 14 september
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met bestuurswetenschapper Willemijn Dicke over haar boek ' Graaiers of redders? Wat 15 jaar marktwerking heeft klaargespeeld en aangericht in de zorg, openbaar vervoer en energievoorziening'. Het debat tussen de voor- en tegenstanders van marktwerking in de nuts-sectoren is fel. Dicke maakt de balans aan de hand van gesprekken met de hoofdrolspelers in vijftien jaar marktwerking - politici, voor- en tegenstanders, klanten en patiënten.

* Donderdag 15 september
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Donderdag 15 september ontvangt Paul Rosenmöller architect Thomas Rau. Rau werkt met bouwmaterialen die allemaal afbreekbaar zijn of opnieuw kunnen worden gebruikt (cradle to cradle). Hij is o.a. ontwerper van het duurzame hoofdkantoor van het Wereld Natuurfonds.

Paul Rosenmöller
* Vrijdag 16 september
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met Erwin Kompanje over de wetenschap van onsterfelijkheid. Zowel de Britse filosoof John Gray als de Amerikaanse wetenschapsjournalist Jonathan Weiner schreven een boek over dit onderwerp: 'Het onsterfelijkheidscomité' resp. 'Eindeloos leven'. Waar komt dat streven naar onsterfelijkheid vandaan en hoe kan het dat serieuze wetenschappers erin geloven? Erwin Kompanje is als klinisch ethicus verbonden aan onder andere het Erasmus MC. Eerder schreef hij het boek 'De penisverkorter en andere opmerkelijke verhalen uit de geschiedenis van de geneeskunde'.

Volg ons ook op twitter: #obalive !

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN, NTR en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl



IKON