Introductie op de Europese markt van de Fujitsu IP-9610 Digital Media Encoder op de IBC 2011

Laatste media-oplossing van Fujitsu levert superieure prestatie en bedrijfsvoordelen in 10 Bit 4:2:2, 1080P en 3D contentbijdrage en distributie

FOOTHILL RANCH, Californië--(BUSINESS WIRE)-- 20110912 --

Fujitsu Frontech North America Inc., een vooraanstaand leverancier van op IT gebaseerde bedrijfsoplossingen, waaronder geavanceerde technologieproducten, biometrische veiligheid en digitale media-oplossingen heeft vandaag de Europese marktintroductie van de Fujitsu IP-9610 op de IBC 2011 bekendgemaakt. De IP-9610 is een schaalbare en uiterst flexibele encoder van de volgende generatie, digitale media processor en netwerkplatform en is geoptimaliseerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar 10 bit 4:2:2 encoding en geavanceerde H.264/Advanced Video Coding (AVC) ter ondersteuning van alle uitzendformats, waaronder 1080P en “stereoscopische” 3D televisiecontent. Fujitsu’s volledige assortiment brancheleidende encoding/decoding-technologieën zullen te zien zijn in de stand van het bedrijf, 1F.90 in hal 1, op de IBC 2011, die plaatsvindt van 9-13 september 2011 in de RAI in Amsterdam.

“Met het op de Europese markt brengen van de IP-9610 zet Fujitsu media solutions de trend voort voor de levering van brancheleidende betrouwbaarheid, gebruikersvriendelijkheid, lage latentie en hoge beeldbetrouwbaarheid. Tevens worden de kosten van HD-videotransport en IP-streaming-toepassingen verlaagd,” aldus Kunio Konishi, director of product management, media solutions, Fujitsu Frontech North America Inc. “Het doet ons genoegen om de IP-9610 beschikbaar te kunnen maken voor Europese klanten. Als de nieuwste toevoeging aan onze IP-9600 serie levert het ongeëvenaarde waarde in termen van compressieprestaties, efficiency en functionaliteit en stelt de nieuwsgarings- en uitzendorganisaties in staat om te voldoen aan de meest geavanceerde MPEG-4 AVC technologie-eisen en tegelijkertijd snel rendement te behalen."

De Fujitsu IP-9610 wordt gekenmerkt door een flexibele, modulaire architectuur, 10-bits 4:2:2 compressie en geavanceerde region-of-interest (ROI) videoprocessing. De IP-9610 is, net als alle encoders in de IP-9600 serie, ook geïntegreerd met topprestaties leverende application-specific integrated circuit (ASIC) technologie, die gebruikers in staat stelt hun videocontentverkrijging en het verwerken en distribueren van toepassingen op maat te maken, om te voldoen aan kosten- en prestatie-eisen. De integratie van een geavanceerde ASIC-kern vormt een herbevestiging van het commitment van Fujitsu aan het bieden van superieure technologie met lage latentie en de hoogst mogelijke video- en audiobetrouwbaarheid voor prijzen die voldoen aan een breed scala van budgeteisen.

Live demonstraties van de Fujitsu IP-9610 zijn te zien tijdens IBC 2011 in de tentoonstellingsstand van Fujitsu in 1F.90 in hal 1, en bij de European Broadcasting Union, als onderdeel van hun 1080p/50 demoprogramma in de tentoonstellingsstand in 10 F.20 in hal 10.

Gelanceerd in april 2011 bij de NAB tradeshow is de IP-9610 voorzien van Fujitsu’s brancheleidende assortiment coderingstechnologieën. Deze zijn: de IP-9500 high-performance, high definition (HD) en standard definition (SD) H.264 (AVC) 4:2:2/4:2:0 contributie-encoder; de kostenefficiënte IP-9400 HD/SD 4:2:0 encoder die specifiek is ontworpen voor elektronische nieuwsgaring (ENG) en satelliet nieuwsgaring (SNG); en de IP-920 HD/SD encoder/decoder voor efficiënte overdracht van digitale content in AVC 4:2:0 formaat met robuuste FEC/ARQ technologie, geschikt voor less-than-perfect, IP netwerken met beperkte bandbreedte.

Over Fujitsu Frontech North America Inc.

Fujitsu Frontech North America Inc. biedt een breed scala van producten waaronder detailhandelverkooppunten, zelfuitchecksystemen, kiosken, mediaoplossingen, biometrische handpalmaderherkenningsoplossingen, ethernetswitches, RFID-tags en geldafhandelingsproducten, met verkoop-, service- en technische ondersteuning over de gehele Verenigde Staten. Fujitsu Frontech North America Inc. heeft zijn hoofdvestiging, met activiteiten- en productontwikkeling, op het adres 25902 Towne Centre Drive, Foothill Ranch, CA. 92610. Bel ons op 800-626-4686 voor meer informatie over de diensten en producten van Fujitsu of bezoek ons op: www.fujitsufrontechna.com

Copyright 2011 Fujitsu Frontech North America Inc. Alle rechten voorbehouden. Fujitsu en het Fujitsu logo zijn geregistreerde handelsmerken. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. De uitspraken in dit persbericht zijn gebaseerd op normale bedrijfscondities en beogen niet om enige stilzwijgende garantie van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel te doen ontstaan. Fujitsu Frontech North America Inc. behoudt zich het recht voor om deze uitspraken, onze diensten, producten en garantie- en prestatiespecificaties te allen tijde zonder aankondiging te wijzigen.

Foto's/multimedia gallery beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6856424&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Fujitsu Frontech North America Inc.
William Geoghegan, +1 (949) 855-5543

ffna.pr@us.fujitsu.com