Gemeente Alkmaar

Alkmaar, 8 september 2011

Thijssepad in het Rekerhout afgesloten wegens werkzaamheden

Vanaf maandag 19 september tot en met vrijdag 23 september is het Thijssepad in het Rekerhout een aantal dagen afgesloten voor doorgaand verkeer wegens werkzaamheden. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het brugdek. Als alles volgens planning verloopt, is het Thijssepad op zaterdag 24 september weer toegankelijk.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen het verwijderen van het bestaande brugdek en het aanbrengen van een nieuw brugdek. Het oude kunststof brugdek bleek ontzet te zijn doordat er zwaarder verkeer overheen was gereden dan toegestaan. Eerder zijn al maatregelen genomen om de veiligheid van het brugdek in de tussenliggende tijd te waarborgen. Het complete brugdek zal nu worden vervangen en tevens zullen er maatregelen worden genomen om het zwaarder verkeer onmogelijk te maken over de brug te rijden.

Omleidingsroute

Voor fietsers en voetgangers geldt een omleidingsroute die staat aangegeven op gele borden. Deze route loopt via de Bakkerstraat en het Heukelspad.

Werk in uitvoering

De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.