Gemeente Nijmegen

Datum Nummer persbericht 11 september 2011 110906R

Bewoners Nijmegen-Noord kunnen meepraten over Hoogwaardig Openbaar Vervoer

Bewoners van Nijmegen-Noord kunnen dinsdag 13 september van gedachten wisselen met de gemeente over de tracévarianten voor het toekomstige Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in de Waalsprong. Ze kunnen daarvoor tussen 19.30 en 21.30 uur terecht op een informatieavond in voorzieningenhart De Klif in Oosterhout.

De bijeenkomst maakt onderdeel uit van de publiekscampagne 'Praat mee over het HOV'. Hoogwaardig Openbaar Vervoer onderscheidt zich van het huidige OV door snelheid, betrouwbaarheid en comfort. HOV rijdt over vrijliggende infrastructuur en heeft voorrang op ander verkeer. De beoogde eerste Nijmeegse HOV-lijn loopt van Nijmegen-Noord, via het stadscentrum en campus Heyendaal en wordt mogelijk ook doorgetrokken naar Kleve. Het is de ambitie van de gemeente om deze HOV-lijn te realiseren in de vorm van een tram.

Op 14 juni ging de campagne 'Praat mee over het HOV' van start met een debat in Lux. Hierop volgend hebben twee bewonersavonden plaatsgevonden, voor het stadscentrum en voor Nijmegen-Zuid. Afgelopen week ging de gemeente Nijmegen op campus Heyendaal met studenten in gesprek. De gemeente is ook geïnteresseerd in de mening van bewoners van de Waalsprong. Geïnteresseerden zijn op dinsdag 13 september van 19.30 - 21.30 uur van harte welkom in voorzieningenhart de Klif, Pijlpuntstraat 1 te Oosterhout. Hierover is enkele weken geleden al huis aan huis in de Waalsprong een uitnodiging verspreid.

In het eerste gedeelte van de bijeenkomst licht mobiliteitswethouder Beerten kort de plannen toe. Daarbij is ook ruimte voor vragen en opmerkingen. Na een korte pauze gaan de aanwezigen in kleine groepen uiteen. De gemeente hoort dan graag hun ideeën en opmerkingen over een mogelijk tracé van het HOV door de Waalsprong. Geïnteresseerden kunnen zich tevens opgeven voor een klankbordgroep die intensief betrokken zal worden bij de plannen.

De gemeente stelt het op prijs als men zich voor deze avond aanmeldt via de website www.nijmegen.nl/hov. Ook voor meer informatie, vragen, ideeën en opmerkingen kan men op deze site terecht.