Ingezonden persbericht


Nualight koopt LED technologiebedrijf om snel groeiende particuliere en zakelijke markt te bedienen

Dinsdag 13 september, 2011, Ierland - Nualight, een toonaangevende specialist in verlichting voor de food retail branche, heeft de overname aangekondigd van Lumoluce. Met de aankoop van het in LED verlichting gespecialiseerde technologiebedrijf, gevestigd in Nederland, worden de inkomsten van Nualight over 2011 boven de ¤ 25 miljoen geschat en stijgt het aantall werknemers naar meer dan 200.

De deal versnelt de expansie van Nualight op de markt voor accentverlichting, die nog redelijk onontgonnen is. De vooruitzichten voor deze markt zijn gunstig, omdat wereldwijd steeds meer food retailers overstappen op de energiebesparende LED verlichting

Nualight wordt nu al gezien als de pionier in LED verlichting voor koelschap-verlichting in food retail. In de afgelopen jaren hebben toonaangevende mondiale retailers zoals Walmart, Tesco, Kroger, en Supervalu de TL verlichting in diepvriesvakken al vervangen door LED, wat in een aantal gevallen een energiebesparing opleverde van 70%. Nualight mag inmiddels ook Tesco, Migros, Sainsbury's, The Co-operative Group, Tengelmann, Stop and Shop en Carrefour tot haar klanten rekenen.

Door naast koelschap-verlichting ook accentverlichting aan te bieden, komt Nualight door deze overname in een aanzienlijk grotere gecombineerde markt terecht met een geschatte jaarlijkse omvang van ¤ 1 miljard medio 22016.

Accentverlichting - meestal spots die schappen met vers voedsel accenttueren, zoals fruit, groenten, vlees, vis en salades - wordt gezien als de volgende stap voor LED teechnologie in de food retail. Deze bewezen verlichtingsoplossingen van Nualightbesparen tot wel 40% energie, in vergelijking met de gangbare HID verlichting, tegen vergelijkbare kosten. LED-verlichting brengt ook andere voordelen met zich mee, zoals meer helderheid en een betere accentuering en kleurweergave van de schappen . Dit zijn belangrijke aspecten voor een retailerdie zijn schappen visueel zo aantrekkelijk mogelijk wil maken.

De overname, met een geschatte waarde van net onder de ¤¬ 11miljoen ligt, levert Nualight direct een uitgebreiding van de LED accentverlichtingportfolio en aanvullende expertise op.

Daarnaast biedt Lumoluce, met het hoofdkantoor in Heerhugowaard, Nualight ook aantrekkelijke groeimogelijkheden in vier andere markten: high-end retail, infrastructuur, commerciële verlichting en drivers.

Volgens Dr. Liam Kelly, CEO van Nualight, past de transactie helemaal bij de ambitie om de invloed en mogelijkheden van het bedrijf uit te breiden. "Food retailers zijn vandaag de dag zeer gefocussed op de ontwikkeling van nieuwe technologieën om hun businessmodellen zo duurzaam mogelijk te maken. Voor wat betreft prijs en prestaties, nadert LED-technologie het omslagpunt voor accentverlichting in food retail. Door deze overname beschikt Nualight nu over een portfolio aan producten en technologische expertise om de markt snel te betreden. Daardoor kunnen we de snelheid waarmee we nieuwe producten introduceren, verdubbelen. De overname biedt ons ook toegang tot aanvullende markten. We hebben ambitieuze groeidoelstellingen en vertrouwen er op onze leidende positie in onze niche sectoren te behouden en te versterken."

Gerard Kroone, de huidige CEO van Lumoluce die in dienst blijft bij het bedrijf en toetreedt tot de Nualight directie: "Sinds de oprichting meer dan 30 jaar geleden bezit Lumoluce veel ervaring in verlichtingstechnologie. In de afgelopen jaren hebben wij een specifieke kennis in LED technologie opgebouwd, die gefundeerd is op innovatie en toepassings-specifieke verlichtingsoplossingen. Net als Nualight. Deze deal zal leiden tot een gecombineerd bedrijf met meer kennis en slagkracht, dat uiteindelijk zal zorgen voor nieuwe mogelijkheden.'

Nualight is het enige bedrijf ter wereld dat gespecialiseerd is in LED verlichting voor schappen in de levensmiddelen retail. Het wordt geleid door dr. Liam Kelly, een toonaangevende autoriteit op het gebied van LED verlichting, en heeft als voorzitter Eamonn Quinn (afkomstig van de Superquinn keten). De combinatie van LED innovatie, markt- en vakkennis, maakt Nualight een sterke partner voor ondernemers, die hun schappen op een duurzame manier van Feeërieke verlichting willen voorzien. De overname werd deels verricht in aandelen Nualight en deels met de uitgifte van aandelen van bestaande aandeelhouders Climate Change Capital Private Equity en ESB Novusmodus.

Voor meer informatie:



Ingezonden persbericht