Erasmus Universiteit Rotterdam

Official Welcome international students

Datum
Van: 06 september 2011 07:08

---

Toelichting
Rector heet ruim 900 nieuwe internationale studenten welkom.

Welkomstbijeenkomst internationale studenten en medewerkers

Op dinsdag 13 september 2011 heet de Erasmus Universiteit Rotterdam tijdens een feestelijke bijeenkomst haar internationale studenten en medewerkers welkom. Zij worden ontvangen in de aula op campus Woudestein en krijgen een welkomstspeech van rector magnificus prof.dr. Henk Schmidt en van wethouder Korrie Louwes, loco-burgemeester van Rotterdam en wethouder Arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie.

Op het programma staat verder een presentatie over de campus, die volop in vernieuwing is. Ook het Erasmus Student Network geeft acte de présence. Het programma in de aula wordt afgesloten met een optreden van stand-up comedian Adam Fields, die zijn blik geeft op de Nederlandse cultuur vanuit zijn Britse achtergrond. De nieuwe studenten en medewerkers worden na afloop onthaald op een Nederlands buffet met DJ in het sportgebouw.

Op de Erasmus Universiteit studeerden vorig jaar ruim 5192 buitenlandse studenten. De stijging zit hem vooral in de Engelstalige bachelorprogramma's aan de EUR. De studenten zijn afkomstig uit ruim honderd verschillende landen.
De EUR streeft naar het verder vergroten van het aantal internationale studenten. Naast het verder ontwikkelen van al bestaande activiteiten, zijn verschillende initiatieven ontplooid voor internationale studenten, zoals de Schiphol pick-up service door `buddies', een informatiemarkt, meet & meet en coffee hours, een workshop `Getting to know the Netherlands' en het aanbieden van de Intensive Dutch Course in samenhang met een korting op de huur van een kamer van Stadswonen in de maand augustus. Deze activiteiten worden grotendeels ook in januari aangeboden wanneer nog een groep internationale studenten arriveert.