Gemeente Roermond

Geslaagde recordpoging skippyballen in Roermond

skippybalrecord Ruim 3.000 basisschoolleringen actief tijdens sport- en gezondheidsbeurs

Vandaag is in Roermond het wereldrecord skippybalspringen verbroken. Maar liefst 3049 leerlingen van alle Roermondse basisscholen sprongen gedurende één minuut met een skippybal. Dit is voldoende om het oude record officieel te verbreken en in het Guinness Book of Records geregistreerd te worden. De recordpoging gebeurde onder het toeziend oog van een onafhankelijk notaris, de heer mr. R. Cremers.

De recordpoging vond plaats in het kader van de tweedaagse sport- en gezondheidsbeurs Inaksie. De gemeente Roermond wil met deze beurs iedereen prikkelen om in actie te komen en zich bewust te zijn van een gezonde levenstijl. Het deelnemen aan sportevenementen is daarbij een belangrijk middel. Sport verbroedert, sport ontwikkelt sociale vaardigheden. En tot slot bewegen we meer als we actief sport beoefenen. Roermondse organisaties en verenigingen lieten de basisschooljeugd op attractieve wijze kennismaken met verschillende takken van sport en gaven informatie over een gezonde(re) levensstijl. Het evenement vond plaats in de Jo Gerrishal, zwembad De Roerdomp en sportpark De Wijher.

Spieren voor spieren
Ook was er een goed doel gekoppeld aan de recordpoging. Voor elke skippybal werd door de leerlingen een euro bijgedragen voor de stichting Spieren voor spieren. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte. De opbrengst gaat naar spierziekte-onderzoek en naar de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert de stichting leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte.

Vrijwilligers
De InAkSie sport- en gezondheidsbeurs is tot stand gekomen op basis van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB). De afdeling Sport en Bewegen tekende voor de organisatie. Daarnaast waren er twaalf vrijwilligers die de skippyballen hebben opgeblazen, 50 studenten van de opleiding Sporeto (Citaverde) die tekenden voor de begeleiding tijdens de activiteiten, 26 leerlingen van Mavo Roermond die de lunch verzorgden en 14 leerlingen van het ROC Nijmegen die de begeleiding van het actiepark voor hun rekening namen. Tevens waren en ook vakleerkrachten Sportservice Roermond die de handen uit de mouwen staken.

skippybalrecord