Gemeente Boxmeer


Eindafrekening gemeentehuis binnen budget

De eindafrekening van de bouw van het gemeentehuis blijft binnen het geraamde budget van EUR 15.285.000,-. Er is zelfs een positief resultaat van EUR 163.097,--. Wel heeft het college de in 2008 verwachte inkomsten die deze investering moesten dekken nog eens onder de loep moeten nemen.

Zoals voor elke investering, is destijds gekeken welke verwachte inkomsten er tegenover staan om deze kosten te dekken. In 2008 werd er nog vanuit gegaan dat onder andere door de verkoop en de exploitatie van het Hof van Sambeek een positief resultaat behaald zou worden van circa EUR 5.000.000.

Anno 2011 is als gevolg van planwijzigingen en de economische crisis de situatie heel anders. Het college van B&W stelt dan ook aan de gemeenteraad voor om het dekkingstekort van EUR 3,8 miljoen dat hierdoor is ontstaan eenmalig af te boeken van de algemene reserves. Wethouder financiën Erik Ronnes: "Wij willen niet afwachten of er bij de verkoop van Hof van Sambeek al dan niet voldoende geld vrij komt. Ons beleid is er op gericht om heldere keuzes te maken en niet om de toekomst te belasten met financiële onzekerheden".

De consequenties van deze keuze zullen worden verwerkt in de eerste bestuursrapportage van 2012.

In het raadsvoorstel over de afboeking van het bedrag van de algemene reserves, wordt de gemeenteraad ook gevraagd te besluiten een positief resultaat van de verkoop van Hof van Sambeek te zijner tijd toe te voegen aan de algemene reserve.