Milieu adviesbureau ATKB ontvangt CO2-neutraal wagenpark certificaat

Persbericht van Perfecqt BV

ATKB adviesbureau voor Bodem, Water en Ecologie vergroent haar wagenpark en ontvangt het CO2-neutraal wagenpark certificaat.

ATKB met haar vestigingen in Geldermalsen, Stellendam en Zoetermeer is op 9 september 2011 van start gegaan met het Go4MVO-programma. Dit programma zorgt ervoor dat het huidige wagenpark als ook het gedrag van de bestuurders "vergroend" wordt. Daarmee zet ATKB een volgende stap in het bewust omgaan met energie en het reduceren van CO2-uitstoot. Het Go4MVO-programma zorgt er bovendien voor dat er op de wagenparkkosten wordt bespaard; oftewel winstgevende duurzaamheid in de praktijk! De ambitie is om met de inzet van het Go4MVO-programma een structurele reductie van CO2-uitstoot (en andere schadelijke emissies) van zo'n 12% te realiseren.

Dit initiatief kon op een warme belangstelling rekenen van Jan Verhage, MVO coördinator van de Rabobank Goeree-Overflakkee. Deze reikte daarom aan Wout Visser (directeur bedrijfsvoering) en Johan Burger (algemeen directeur) het CO2-neutraal wagenpark certificaat uit. Hij complimenteerde ATKB met deze belangrijke stap op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en haar voortrekkers rol in de branche. JanBart Wilmink, directeur Perfecqt benadrukte de voortvarendheid waarmee ATKB concrete stappen neemt om de CO2-uitstoot met behulp van het Go4MVO-programma te realiseren. Hij overhandigde Wout Visser en Johan Burger de Go4MVO-tankpas waarmee de monitoring van het programma wordt gerealiseerd.

ATKB levert met haar deelname een concrete bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van de gemeente Goedereede om in 2020 de CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 met 30% te reduceren. In totaliteit reduceert ATKB door implementatie van het Go4MVO-programma 17 ton eq. CO2 op jaarbasis.

Het Go4MVO-programma biedt de mogelijkheid MVO 'hand-in-hand' te laten gaan met kostenbesparingen. De kernelementen uit het programma zijn: Gedrag, Techniek en Monitoring. Dit programma stelt ondernemingen en organisaties in staat om op het gebied van CO2-reductie doelstellingen te formuleren en de resultaten hiervan ook te monitoren (meten-is-weten).Het Go4MVO-programma levert een bijdrage aan verbetering luchtkwaliteit en leefmilieu op een manier die geld oplevert in plaats van geld kost oftewel winstgevende duurzaamheid in de praktijk.

Foto bijschrift:
Jan Verhage - Rabobank (l) overhandigd het CO2-neutraal wagenpark certificaat aan de Wout Visser (m) en Johan Burger (r) - directie ATKB.

Meer informatie vindt u op www.go4mvo.nl en www.at-kb.nl Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.at-kb.nl
Bijlage:
* foto_b_pb atkb_09092011pdf




Razende Robot Reporter