Politie Hollands Midden

Rijnsburg - Twee aanhoudingen na twee keer diefstal

Rijnsburg, 13-09-2011 o Dankzij een alerte getuige heeft Politie Hollands Midden op maandag 12 september rond 11.40 uur twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 21 en 43 jaar kunnen aanhouden nadat twee ouderen bestolen waren.

De politie werd die ochtend eerst gewaarschuwd door een 81-jarige vrouw uit Rijnsburg. Zij had net boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Oegstgeesterweg. Toen zij haar boodschappen in haar fietstas stopte, werd zij aangesproken door een man die geld wilde wisselen. De vrouw antwoordde dat zij niet kon wisselen, maar de man bleef aandringen. Toen zij wegliep, volgde de man haar. Vlak nadat hij wegliep, ontdekte de vrouw dat haar tas uit haar fietstas was gestolen. De politie ging ter plaatse en hoorde dat er ook geld van een 79-jarige man uit Rijnsburg was gestolen. De Rijnsburger was in de supermarkt toen een man aan hem vroeg of hij kon wisselen. De Rijnsburger liet de man in zijn portemonnee kijken om te laten zien dat hij niet kon wisselen. Even later zag hij dat er briefgeld uit zijn portemonnee was weggenomen.

De politie zocht in de omgeving naar de verdachte en kreeg toen een melding binnen van een getuige die zag dat er tas werd neergegooid op het Roversbrugpad in Katwijk. De man die de tas weggooide, stapte vervolgens in een auto. De getuige gaf het kenteken en de kleur van de auto door, waarna de politie op zoek ging naar de auto. Een Gemeentelijk Opsporingsambtenaar (GOA) hoorde over de portofoon dat er moest worden uitgekeken naar de auto en hij zag deze rijden over de Koningin Julianalaan. De GOA volgde de auto en gaf aan de politie door waar de auto heenging. Uiteindelijk hield de politie de auto staande op de Herenweg. De twee inzittenden zijn toen aangehouden. De tas die was neergegooid, bleek van de 81-jarige vrouw te zijn. Haar portemonnee zat er nog in maar er bleek wel geld te zijn uitgenomen. Zowel de man als vrouw hebben aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.