Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 13 september

Noord-Holland Noord, 13-09-2011 o 14.45 uur

Overval op woning: getuigen gezocht

Den Helder, dinsdag 13 september

Een 24-jarige man uit Den Helder werd dinsdagochtend rond 03.00 uur in zijn woning aan de Eerste Vroonstraat overvallen. De man lag te slapen en werd wakker omdat hij gestommel hoorde. Er stonden opeens meerdere mannen voor zijn neus. Er ontstond een worsteling waarbij de bewoner met een hard voorwerp op zijn rug werd geslagen en vervolgens op zijn hoofd. De bewoner vluchtte hierop de woning uit en keerde korte tijd later met een vriend terug. De overvallers waren inmiddels vertrokken. Wel waren er meerdere spullen weg uit de woning. De bewoner belde de politie.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u dinsdagochtend rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Eerste Vroonstraat? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man bedreigd met stroomstootwapen

Heerhugowaard, maandag 12 september

Een 27-jarige man uit Heerhugowaard is maandagavond rond 21.35 uur op de Uiterwaard bedreigd met een stroomstootwapen. Twee mannen kwamen een sleutel ophalen bij de man. Toen hij bij de centrale toegangsdeur de sleutel aan de mannen wilde afgeven gaven ze aan dat ze geld wilden hebben. De 27-jarige man gaf aan dat hij geen geld had. Hij werd vervolgens bedreigd met een stroomstootwapen. Nadat hij de sleutel aan de mannen had afgegeven gingen ze weg.

Huiselijk geweld

Alkmaar, maandag 12 september

Een 42-jarige man uit Alkmaar werd maandagavond rond 21.00 uur aangehouden in zijn woning. De man werd boos op zijn vrouw. Hij schopte haar en kneep haar keel dicht. De vrouw belde de politie. Deze hield de man in de woning aan.

Aanhouding voor vernieling auto

Den Helder, maandag 12 september

Een 32-jarige man uit Den Helder werd maandagavond rond 19.00 uur aangehouden nadat hij s ochtends op de Middenweg over een auto was gelopen. Het achterraam van de auto werd hierdoor vernield. Meerdere buurtbewoners zagen de vernieling. De politie had een duidelijk signalement van de verdachte. Hij kon later worden aangehouden. De eigenaar van de auto deed aangifte van vernieling.

Inbraak woning

Castricum, maandag 12 september

In een woning aan de Geelvinckstraat werd maandagochtend rond 11.00 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door een raam op de eerste verdieping te forceren. Vermoedelijk werd er een laptop uit het huis ontvreemd.

Callantsoog, maandag 12 september

In een woning aan het Kerkplein werd maandagmiddag rond 13.35 uur ingebroken. De inbrekers verschaften zichzelf toegang tot de woning door een raam te forceren. Er werden twee flatscreens uit de woning ontvreemd.

Alkmaar, dinsdag 13 september

In een woning aan de Rekerstraat werd tussen maandagavond 22.30 en 06.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen waarschijnlijk de woning binnen door middel van hengelen. Dit is een methode waarbij met een lang voorwerp via de brievenbus het slot open wordt gemaakt. Dit kan wanneer de deur niet op het nachtslot wordt gedraaid. Er werd een flatscreen en een portemonnee uit de woning weggenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van één van de bovengenoemde locaties iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Controle op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km -wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Julianadorp, maandag 12 september

Op de Langevliet werd maandag van 10.00 tot 13.50 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 2056 passerende bestuurders reden er 258 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

Warmenhuizen, dinsdag 13 september

Op de Kanaalweg werd dinsdagochtend van 07.00 tot 10.00 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 585 passerende bestuurders reden er 37 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u.