Provincie Limburg

Provincie steunt talentenshow gehandicapte kinderen

Provincie steunt talentenshow gehandicapte kinderen

De Provincie Limburg steunt de talentenshow Cappies voor gehandicapte kinderen tot 15 jaar, die dit najaar door TV Limburg wordt georganiseerd en uitgezonden. Gedeputeerde Theo Krebber roept Limburgse kinderen op deel te nemen aan deze talentenjacht.

Cappies is een samentrekking van de woorden gehandiCAPT en CAPabilitys. Daarmee wordt bedoeld dat ook kinderen met een lichamelijke beperking mogelijkheden en talenten hebben en die ook willen tonen. Bijvoorbeeld op het gebied van muziek, sport, dans of kunst. Gedeputeerde Theo Krebber van Jeugdzorg hoopt dat zoveel mogelijk kinderen zich aanmelden. "Zij kunnen dan laten zien dat ze zich niet laten tegenhouden door hun handicap", zegt Krebber.

De eerste Cappies-show werd in 2009 uitgezonden via de TROS en was op touw gezet door tv-presentatrice Lucille Werner van het programma Lingo. Zij steunt dan ook dit initiatief van TV Limburg, dat zowel voor kinderen in Nederlands- als in Belgisch-Limburg wordt gehouden.

Kandidaten van de show worden opgeroepen voor 25 oktober zelf een filmpje te maken van hun talent en zich kandidaat te stellen via de website www.tvl.be/cappieslimburg. De finalisten tonen op 26 november hun talent aan een speciale jury en een enthousiast publiek! Op 3 (Internationale Dag Handicap) en 4 december zal deze show worden uitgezonden op TV Limburg in beide Limburgen.

De Provincie Limburg en de Provincie Belgisch-Limburg ondersteunen dit initiatief met een bijdrage van respectievelijk EUR 30.000,- en EUR 40.000,-.