Gemeente Enschede

Aankoop panden De Groentebroertjes Beheer B.V. geeft extra ontwikkelmogelijkheden

Gemeente verwerft panden Visserijstraat 7, 9 en 11 voor Spoorzone

Bekend als horecaleverancier en van de markten in Twente en daarbuiten is Enschede al vele jaren de thuisbasis van De Groentebroertjes. De locatie in het centrum van Enschede zal nog tot uiterlijk 31 december 2012 in gebruik zijn. Als de gemeenteraad instemt en het lopende bodemonderzoek geen belemmeringen opwerpt, verwerft de gemeente Enschede namelijk de percelen voor de ontwikkeling van het Middengebied-Spoorzone. Het Enschedese bedrijf zal zelf een nieuwe locatie zoeken.

De Groentebroertjes zijn positief over deze ontwikkeling: "Zowel op de markt als bij de horeca zijn we een bekend gezicht. Met steeds meer klanten en steeds meer producten worden ook de eisen aan koeling en aanlevering steeds hoger. Nu we op zoek gaan naar een nieuwe locatie kunnen we hier mooi op inspelen. Wat dat betreft is en blijft Enschede onze thuisbasis."

Qua locatie maakt het de ontwikkeling van de Spoorzone veelzijdiger. Bovendien ontstaan voor de ondernemers nu groeikansen. Op de huidige locatie is dit niet mogelijk.

Als projectwethouder van de Spoorzone is Myra Koomen blij met de verwerving: "Door deze uitbreiding ontstaan nog meer ontwikkelmogelijkheden in het gebied. De verplaatsing van het bedrijf zorgt ervoor dat andere eisen gelden voor bijvoorbeeld woningbouw. Hierdoor kunnen de projectontwikkelaars nog meer kanten op om tot een goede kwalitatieve invulling van het gebied te komen."