Politie Midden- en West Brabant

Politie ruimt drie hennepkwekerijen in Tilburg

Tilburg , 13-09-2011 o Het hennepteam van het politiedistrict Tilburg heeft vandaag op drie adressen een hennepkwekerij geruimd. In één geval ging het op een plantage in een flatwoning, in twee gevallen stonden de planten in de achtertuin.

In een flatwoning gelegen aan de Edisonlaan werden in twee slaapkamers in werking zijnde hennepkwekerijen ontdekt met in totaal 265
hennepplanten. Uit onderzoek bleek ook dat er stroomdiefstal werd gepleegd. De kwekerijen werden opgeruimd en zowel planten als benodigde kweekapparatuur werden vernietigd.

Bij twee2 woningen in Tilburg-Noord, namelijk in de Strausslaan en in de Sibeliusstraat werden in de achtertuinen hennepplanten aangetroffen. Ook deze werden geruimd en direct vernietigd.

De politie in Midden- en West-Brabant en de gemeente Tilburg geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages
veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Laatst gewijzigd 13-09-2011 17:14 | © Regio Midden en West Brabant |