Gemeente Vlaardingen



-

Nieuw tankstation met biobrandstoffen

14-09-2011 |

Op 12 september is een onbemand tankstation met diverse biobrandstoffen geopend aan de Schiedamsedijk. Met dit tankstation wordt het voor bewoners en ondernemers in Vlaardingen makkelijker om te kiezen voor een duurzamere manier om auto te rijden.

Het tankstation is bedoeld voor personenwagens en biedt naast benzine (Euro95) en diesel ook E10, een alternatieve en duurzamere brandstof bestaand uit benzine waar 10 procent ethanol bijgemengd is. Aan de rechterzijde kan men terecht voor aardgas (CNG). Het aardgasvulpunt is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Ook de gemeente Vlaardingen zorgt voor een stuk co-financiering. De gemeente Vlaardingen heeft zich hard gemaakt voor dit pompstation met biobrandstoffen. Autorijden kan immers een stuk duurzamer dan nu veelal het geval is.

Voordelen aardgas
Auto's die rijden op aardgas hebben verschillende voordelen. Ten eerste zorgt aardgas voor minder schadelijke uitstoot. Ten tweede zijn aardgasmotoren stiller. Ten derde kan men van aardgas eenvoudig overstappen naar groen gas. Wie eenmaal op aardgas rijdt, hoeft voor deze overstap geen aanpassingen aan zijn auto te laten doen. Groen gas is biogas gemaakt van mest, GFT-afval of rioolzuiveringsslib. Groen gas is de schoonste en meest duurzame autobrandstof van dit moment: een CO2
-neutrale keten van productie tot en met de uitlaat. Bovendien vermindert de uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden tot vrijwel nihil. Groen gas wordt getransporteerd door bestaande pijpleidingen zodat transport over de weg niet nodig is. Verder is rijden op aardgas goedkoop. Een kilo/liter aardgas kost momenteel aan de pomp EUR 0,78 inclusief BTW.

Groen pleinfestijn
Wie er over denkt om over te stappen op aardgas kan in Vlaardingen terecht bij diverse autodealers. Op het Groene Pleinfestijn op zaterdag 24 september kunt u kennismaken met verschillende auto's die minder milieubelastend zijn, waaronder auto's op aardgas. Die dag staat het hele Veerplein in het teken van duurzaamheid: duurzaam eten, duurzame huisinrichting en vooral ook veel aandacht voor duurzame vervoersmiddelen. Heel toepasselijk, want het festijn vindt aansluitend plaats aan de Week van de Mobiliteit. Het Groene pleinfestijn start om 12.00 uur.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000