Heijne, Roemer, Albayrak en Schinkelshoek in gesprek met BKB Academie

Persbericht van BKB

Van 15 tot en met 18 september toert de BKB Academie, samen met Bas Heijne, door het land om met verschillende politici en opiniemakers 'de staat van Nederland' te bediscussiëren. Een groep van 25 kritische twintigers gaat op zoek naar actuele vraagstukken en aanschouwt met eigen ogen hoe Nederland er voor staat.

BKB door Nederland
De BKB Academie is een groep van 25 studenten, geselecteerd door het campagnebureau BKB. De studenten zijn afkomstig van uiteenlopende richtingen, van psychologie tot recht, van architectuur tot journalistiek. De academie krijgt blog-les van Ernst-Jan Pfauth, een rondleiding door Rotterdam van Nebahat Albayrak en praat over bevolkingskrimp met Paul Depla. In het Limburgse Vredepeel bezoeken de academici een megastal om te praten over schaalvergroting in de bio-industrie. In Maastricht krijgen ze een stoomcursus cartoon tekenen van Ruben Oppenheimer. We ontbijten met politici, lunchen met schrijvers en drinken een biertje te veel met journalisten. Samen met Bas Heijne ontdekken we het echte Nederland!

BKB Academie
Jaarlijks organiseert het campagnebureau BKB (www.bkb.nl) de BKB Academie voor een groep nieuwsgierige, betrokken en creatieve studenten. De studenten krijgen onder leiding van BKB eens per maand een weekend lang lezingen, trainingen en excursies op een breed terrein. De rode draad is (politiek) campagnevoeren en alles wat daarbij komt kijken. In de afgelopen elf jaar hebben onder andere Wouter Bos, Rita Verdonk, Kay van de Linde en Jack de Vries hun kennis gedeeld met de studenten van de BKB Academie.

Links:
http://www.bkbacademie.nl



Razende Robot Reporter