Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Augustus 2011

Najaarsbijeenkomsten voor boeren en tuinders:
'Keuzes maken voor de toekomst'

In september en oktober 2011 organiseert Boerenkans, in samenwerking met Stimuland, een aantal bijeenkomsten rond het thema 'Keuzes maken voor de toekomst'. Ter inspiratie voor boeren en tuinders die nadenken over de toekomst van hun bedrijf. Ook adviseurs zijn welkom.

We gaan op bezoek op bedrijven van boeren die het roer drastisch hebben omgegooid. Tijdens de bijeenkomst vertelt de ondernemer over die keuze en wat daar in de praktijk bij komt kijken. Zo krijgt u een goed beeld van de kansen en mogelijkheden om een andere tak van sport te beginnen, of om als zelfstandige of werknemer aan de slag te gaan. Uiteraard is er gelegenheid voor uitwisseling en gesprek. Meer informatie over de bijeenkomsten vindt u in de agenda op www.boerenkans.nl

De volgende bijeenkomsten staan gepland:

. 15 september: De Reestlandhoeve - van melkveehouder naar wijnboer

John Huisman moest vanwege gezondheidsredenen stoppen met melken. Op dezelfde locatie in Balkbrug runt hij nu een succesvol wijngoed.
. 20 september: Twentekiek - boerderijappartementen

In plaats van koeien en varkens huisvest familie Oude Hesselink nu vakantiegangers op hun boerderij in Azelo, bij Landgoed Twickel.
. 27 september: Werken in de zuivelsector

. 6 oktober: Werken als zzp-er

Boerenkans wil agrarische ondernemers wijzen op de mogelijkheid van een tweede carrière, binnen of buiten de agrarische sector. Boerenkans beschikt over een uitgebreid netwerk van adviseurs en hulpverleners voor adviesgesprekken op maat. Het Loket Boerenkans is te bereiken via 0321- 388815 en loket@boerenkans.nl.

Deze serie bijeenkomsten organiseert Boerenkans in samenwerking met Stimuland. Met het programma 'Stap voor Stap' begeleidt Stimuland agrarische ondernemers in Overijssel die op zoek zijn naar een nieuw toekomstperspectief.

(einde bericht)

Extra kadertekst
Wilt u dit artikel uitbreiden met een kader waarin een boer vertelt over zijn tweede carrière? Wij kunnen een verhaal (met foto) leveren of een suggestie doen voor een te interviewen boer. Neem contact op met Florien Kuijper, T. 0317-465 543, E. f.kuijper@delynx.nl

Meer informatie en contact
Meer informatie over Boerenkans vindt u op www.boerenkans.nl. Voor meer informatie over deze bijeenkomsten kunt u contact opnemen met Rita Joldersma, T. 0345-470700, E. rjoldersma@clm.nl.

Bijlage: cartoon 'Keuzes maken' (jpg).


---- --