Gemeente Ede

woensdag, 7 september 2011

Informatieavond op nationale `Dag van de Scheiding`

Op 15 september, de `Dag van de Scheiding`, vindt in Ede voor de tweede maal een speciale informatieavond over scheiding plaats. Verschillende deskundigen geven uitgebreide informatie over alle juridische en emotionele aspecten van een scheiding. Ook het effect van scheiding op kinderen zal uitgebreid aan de orde komen.

Op 15 september 1796 was in Nederland de eerste echtscheiding, maar inmiddels strandt één op de drie huwelijken. In totaal zijn zo'n 50 tot 60 duizend kinderen betrokken bij verbroken relaties. Om aandacht te vragen voor de maatschappelijke problemen die een (echt)scheiding meebrengt, organiseert de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) op donderdag 15 september voor de tweede keer de `Dag van de Scheiding`.
De vFAS wil met haar advocaten en scheidingsmediators een bijdrage leveren aan het verbeteren van het proces rondom een scheiding. De vereniging is ervan overtuigd dat deskundige begeleiding veel problemen kan voorkomen en eraan bijdraagt dat mensen zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Tijdens de informatieavond zijn diverse Edese deskundigen aanwezig, aan wie u vragen kunt stellen:

* de vFAS-advocaten Hanneke Moons van Raadhuis Advocaten, Monica Weijand van Advocatenkantoor Weijand en Ria Riezebosch van Van Veen Advocaten;

* notaris Palko Benedek van Van Putten Van Apeldoorn Notarissen;
* Hester Bats, René Lok en Eduard Mollema van Maatschappelijke Dienstverlening Veluwe;

* Erica Bosman van Lindenhout en Humanitas.

Locatie: Oude Politiebureau, tweede verdieping, Breelaan 2a in Ede. Tijdstip: 18.30 - 22.00 uur.

Ook kunnen er die dag vragen worden gesteld aan de vFAS via een speciaal ingericht callcenter (0800) 40 50 603 en via Twitter (#dagvandescheiding).

Zie voor meer informatie www.dagvandescheiding.nl.