Gemeente Breda

Wabo-projectbesluit Konijnenberg 33
Hornbach Bouwmarkt Nederland BV en Hornbach Breda Real Estate BV hebbenbij de Gemeente Breda een verzoek om omgevingsvergunning ingediend voor het plaatsen van twee (buffer)bewaarplaatsen voor consumentenvuurwerk op de locatie Konijnenberg 33. Het verzoek voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan "Krogten partiële herziening 2006." Het Wabo-projectbesluit voor het afwijken van het bestemmingsplan ligt voor u als ontwerp ter inzage vanaf 15 september 2011.

Waarom dit nieuwe projectbesluit

Hornbach wil gedurende 3 dagen per jaar in de maand december consumentenvuurwerk verkopen. Het consumentenvuurwerk wordt opgeslagen in twee (buffer)bewaarplaatsen die zijn gebouwd aan het hoofdgebouw van de Hornbach winkel. In de overige maanden van het jaar wil Hornbach de (buffer)bewaarplaatsen gebruiken voor het opslaan van de aan de bouwmarkt en tuincentrum gerelateerde assortimenten.

De aanvraag voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan "Krogten partiële herziening 2006".Het perceel ligt binnen de bestemming "Bedrijfsdoeleinden (B3). Binnen het plangebied is slechts volumineuze detailhandel toegestaan. Elk andere vorm van detailhandel is niet toegestaan. De verkoop van vuurwerk valt niet onder volumineuze detailhandel.

Op basis van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3º Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kan middels het nemen van een Wabo-projectbesluit, in afwijking van het geldende bestemmingsplan, een omgevingsvergunning worden verleend. Met dit besluit mag worden afgeweken van de regels in het bestemmingsplan "Nieuw Wolfslaar" ten behoeve van de bouw van de gevraagde woning.

Ter inzage

De stukken liggen ter inzage vanaf 15 september tot en met 26 oktober 2011 bij Infobalie 19-20 in het Stadskantoor.

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde periode kunt u schriftelijk en/of mondeling uw zienswijze op het ontwerpprojectbesluit indienen. U kunt uw zienswijze sturen naar het College van burgemeester en wethouders van de Gemeente Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076)529 38 96.
Voor meer informatie over de inhoud van dit Breda Bericht, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw L. Dolmans van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 3969, e-mail jcm.van.den.aker@breda.nl.
Deel Wabo-projectbesluit Konijnenberg 33 op Twitter Deel Wabo-projectbesluit Konijnenberg 33 op Facebook Deel Wabo-projectbesluit Konijnenberg 33 op Hyves
Formaat: 08-09-2011
Formaat: 08-09-2011
07sep