Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

'Voetjesactie' in Breukelen

Op woensdag 14 september heeft de politie samen met gemeente Stichtse Vecht een zogenaamde `Voetjesactie' gehouden. Het doel van de voetjesactie is bewoners alert maken op de risico's van niet afgesloten ramen en deuren. De dader komt even snel binnen, ook via de bovenverdieping, pakt waardevolle spullen en verlaat dan weer snel de woning.

Om inwoners hiervan meer bewust te maken trekt de politie de komende maanden regelmatig de wijken in. Agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente spreken bewoners van woningen aan die hun ramen, deuren en schuren niet deugdelijk hebben afgesloten. De bewoner ontvangt hierbij een geel kartonnen voetje met de tekst "Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn..."

Eerste resultaten

Tijdens deze actie is het volgende geconstateerd:
* Bij 10 woningen was de achterdeur niet afgesloten terwijl de bewoner niet aanwezig was in die ruimte.

* Ruim 50 schuren waren niet afgesloten waarin kostbare goederen stonden.

Preventie

Als bewoner kunt u veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak of insluiping. Meer informatie over preventie is te vinden op: www.politiekeurmerk.nl, www.stichtsevecht.nl en www.stopdecriminaliteit.nl.


1-1-2 bellen

Ziet u in uw straat/wijk iets verdachts, bijvoorbeeld onbekende personen in de brandgang, en heeft u het gevoel dat er iets niet klopt? Twijfel dan niet en alarmeer via 112 de politie. Hiermee vergroot u de kans dat een inbreker wordt aangehouden en kunt u in sommige gevallen zelfs voorkomen dat er wordt ingebroken.