ProRail Pers > Persberichten > Actueel > Regionaal >

Persbericht

15-09-2011

Werk aan het spoor bij Lelystad


- Van donderdag 15 september (19.15 uur) t/m zondag 18 september geen treinen van/naar Lelystad

- Laatste puntjes op de i voor komst Hanzelijn ProRail werkt donderdag 15 september van 19.15 uur t/m zondag 18 september aan het spoor bij Lelystad. Voor de komst van de Hanzelijn worden de laatste puntjes op de i gezet. ProRail werkt komende dagen aan het treinbeveligheidssysteem, aan de afronding van de spoorviaducten en geluidsschermen, aan de bovenleidingen en paden langs het spoor.

Er rijden van donderdag 15 september (19.15 uur) t/m zondag 18 september geen treinen maar bussen van/naar Lelystad. NS zet bussen in vanaf Almere Oostvaarders. Voor een passend reisadvies kunnen reizigers www.ns.nl raadplegen.

Hanzelijn

Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Eind december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Het noorden en noordoosten van Nederland komen zo een stuk dichter bij de Randstad te liggen. In Dronten en Kampen komen nieuwe stations en station Lelystad wordt aangepast. Tussen Hattem en Zwolle is een nieuwe brug over de IJssel gebouwd; en tussen Dronten en Kampen wordt gewerkt aan een tunnel onder het Drontermeer door.