Veilig Verkeer Nederland

Verkeersles in een speciale SITA-vuilniswagen

donderdag, 15 september 2011

SITA SITA, afvaldienstverlener van Nederland, gaat vanaf het nieuwe schooljaar met een speciale vuilniswagen jaarlijks op bezoek bij 250 basisscholen om een Veilig op Weg-les te geven.

De leerlingen van groep 5 tot en met 8 krijgen les over de `dode hoek' van een vrachtauto. Daarnaast mogen zij onder begeleiding in de cabine plaatsnemen en zo zelf ervaren wat een chauffeur van een vrachtwagen wel en niet kan zien.

"We nemen allemaal dagelijks deel aan het verkeer. Verkeersveiligheid is een belangrijk thema waarmee je niet vroeg genoeg kunt beginnen: door kinderen te leren hoe ze met gevaarlijke situaties kunnen omgaan. Deze schoolbezoeken zijn voor ons een uitstekende gelegenheid om het bewustzijn bij deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers te vergroten", vertelt Wieger Droogh, Directeur Sales en Operations van SITA.

Voor SITA is verkeersveiligheid een zaak van alle medewerkers. Daarom heeft SITA in samenwerking met VVN en Transport en Logistiek Nederland (TLN)veiligheidssessies georganiseerd waaraan haar 1.200 chauffeurs en honderden andere medewerkers hebben deelgenomen. Bovendien krijgen alle chauffeurs dit jaar een aanvullende training in een trucksimulator ter vergroting van ieders veiligheidsbewustzijn. SITA doet er alles aan om verkeersongevallen te voorkomen."

Veilig op Weg is een lesprogramma van Veilig Verkeer Nederland, ROVG en TLN.