Gemeente Coevorden

besteedt leeftijdscontrole voortaan uit

Slijterij-Wijnhandel Sanne-Paul Benting besteedt leeftijdscontrole voortaan uit

donderdag 15 september 2011

Vanaf donderdag 15 september heeft Slijterij-Wijnhandel Sanne-Paul Benting in Coevorden een nieuw systeem voor leeftijdcontrole in werking gesteld. Met dit nieuwe systeem, ageviewers, kan op afstand worden vastgesteld of klanten oud genoeg zijn of alcohol te mogen kopen. Wethouder Pot was aanwezig om de ageviewer officieel te openen.

Door middel van een terminal ontstaat er een korte beeldverbinding tussen de klant en een extern "controlecentrum" in Breda. Door een getrainde operator wordt binnen drie seconden bepaald of de klant boven de 18 is en of er drank verkocht mag worden. Mocht er onzekerheid bestaan over de leeftijd van de klant, dan kan de operator verzoeken om het legitimatiebewijs op het apparaat te plaatsen. Zo kan de exacte leeftijd worden vastgesteld en kan de koop eventueel alsnog doorgaan.

De beeldverbinding bestaat alleen tijdens de korte controle, er kan niets worden opgeslagen zoals bij andere controlesystemen. De controle is anoniem, om de privacy van de kopers te waarborgen.