Bezoek gemeentebesturen Mozambique aan Wetterskip Fryslan

Persbericht van Wetterskip Fryslan

PERSUITNODIGING

Op donderdag 15 september 2011 brengt een delegatie van gemeentebesturen uit Mozambique een bezoek aan Wetterskip Fryslan. In het kader van het project 'Schoon water voor Mozambique' zijn de Mozambikanen een week lang te gast bij alle betrokken organisaties in Fryslan.

Op de vierde dag van het bezoek komt het gezelschap bij Wetterskip Fryslan. 's Ochtends heet dagelijks bestuurslid Wietze de Haan hen welkom in het bezoekerscentrum van de rwzi (rioolwaterzuiveringsinstallatie) in Leeuwarden. De gemeentebesturen krijgen informatie over de organisatiestructuur van het waterschap en de kerntaak zorgen voor schoon water. Daarna volgt een rondleiding over het terrein van de rwzi.
's Middags krijgt de groep uitleg over de kerntaak voldoende water en veiligheid tijdens een boottocht van Heeg naar Lemmer. In Lemmer verwelkomt dijkgraaf Paul van Erkelens de Mozambikanen in het nieuwe bezoekerscentrum bij het Woudagemaal en krijgen ze een rondleiding door het gemaal. De delegatie vertrekt daarna naar Amsterdam.

U bent van harte welkom bij de rondleiding op de rwzi in Leeuwarden.

Datum en tijd: donderdag 15 september 11.00 - 11.45 uur Locatie: rwzi Leeuwarden, Greunsweg 78, 8937 AN Leeuwarden

Achtergrondinformatie
In het project Schoon water voor Mozambique werken Wetterskip Fryslan, provincie Fryslan, Vitens en bijna alle Friese gemeenten samen. Een belangrijk onderdeel van het project is de kennisoverdracht aan de betrokken gemeenten in Mozambique.
In Fryslan is op gemeentelijk niveau veel kennis aanwezig op het gebied van riolering, afval en samenwerking met de bevolking. Het project maakt het mogelijk om de gemeenten in Mozambique te helpen bij het opbouwen van een gemeentelijke sanitatie-organisatie. Het project is ontstaan als concrete vertaling van millenniumdoelstelling 7, waarbij veilig drinkwater centraal staat.
Kijk voor meer informatie en het programma van de hele week op www.schoonwatervoormozambique.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.schoonwatervoormozambique.nl
Bijlage:
* pu_ bezoek gemeentebesturen mozambique aan wetterskip fryspdf




Razende Robot Reporter