Ingezonden persbericht


Persbericht

Lisa, Amy & Shelley zingen de titelsong
van het hartverwarmende avontuur voor jong en oud

BENNIE STOUT
DE GROTE FILM VAN SINTERKLAAS

De razend populaire meisjesgroep Lisa, Amy & Shelley zingt de titelsong 'Dicht bij jou' van de nieuwe avonturen familiefilm BENNIE STOUT - De grote film van Sinterklaas. Ook hebben de dames een cameo in de film, die onder regie van Johan Nijenhuis vanaf 5 oktober in heel Nederland te zien is.

'Dicht bij jou' verschijnt 16 september op single en is de voorloper van het nieuwe album 'Sweet Sixteen', dat gepland staat voor 14 oktober. Het meidentrio werd bekend dankzij hun overwinning vier jaar geleden van het Junior Songfestival. Vanaf dat moment kreeg hun succes vleugels. Ze brachten een album uit, spreken stemmen in voor vele Disney Series, kregen een eigen theatershow en hun filmpjes werden inmiddels op o.a. You Tube meer dan 18 miljoen keer bekeken.

"Een titelsong maken en zingen voor zo'n prachtige film heeft jarenlang op ons Sinterklaas-verlanglijstje gestaan, het was een cadeautje om dit te mogen doen", aldus Lisa, Amy & Shelley.

De film, met in de hoofdrollen Hanna Verboom, Koert-Jan de Bruijn, Irene Moors, Diederik Ebbinge, Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, de jonge talenten Koen Dobbelaer, Marijn Bekkenk, Pieter Lossie, Merel Boot én... de enige echte Sinterklaas speelt zich af in de jaren '30. Het jongetje Bennie beleeft een wel héél bijzonder avontuur.

"Als kind werd me al verteld dat Sinterklaas geen kinderen meer meeneemt naar Spanje. Toch was ik altijd benieuwd hoe dat dan vroeger ging. Dat werd het vertrekpunt van deze film." aldus regisseur Johan Nijenhuis.

Donderdag 15 september 13.00 uur vindt nog een persvoorstelling plaats in Pathé Arthouse Tuschinski, Reguliersbreestraat te Amsterdam. Media zijn van harte welkom. Het vriendelijke verzoek zich aan te melden bij Monique van Schendelen - monique@mvsp.nl

Zaterdagmiddag 24 september vindt in de Stadsschouwburg in Utrecht om 15.45 uur de première plaats tijdens het 31ste Nederlands Film Festival.

Vanaf 5 oktober is de film in heel Nederland te zien. Independent Films verzorgt de distributie.

www.benniestoutdefilm.nl

Bekijk en download nu reeds de fantastische trailer http://www.youtube.com/watch?v=hZNQDqmd4LQ

Korte inhoud
1930. Benjamin "Bennie" Stout doet zijn naam eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto, die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennies vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat dat niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de "stoute kinderen" in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als "stout jongetje" moet je mee in de zak naar Spanje... en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

.................................EINDE PERSBERICHT………………………..