Ingezonden persbericht


Jamie magazine: GOD IN FRANKRIJK!

Derde editie Jamie magazine geheel gewijd aan Franse keuken

De derde editie van Jamie magazine ligt vanaf morgen in de schappen! Deze keer nemen we je mee naar het verrukkelijke Frankrijk. Een land waar Jamie veel heeft gewerkt, geleerd en geproefd. Een nummer vol heerlijke herfstgeuren, Franse klassiekers en fantastische foodadressen. Bienvenue en France!

Kuifje in chocoladeland

We gingen in Antwerpen op bezoek bij Dominique Persoone, een van 's werelds beste chocolatiers. Hij is bezeten van chocolade en zijn bizarre smaakcombinaties blijken vrijwel altijd geniaal te zijn. Wel eens bonbons met gefruite ui, truffel en bloemkool geproefd?

Le pain perfect

In de stille hoop ooit nog eens een perfect zelfgemaakt Frans brood te bakken, gaat chef-redactie Beanca de Goede in de leer bij Menno 't Hoen, een van 's lands beste Franse bakkers. Hij is hofleverancier van menig sterrenrestaurant en zijn brood Van Menno wordt van Groningen tot Maastricht geroemd. Wat is zijn geheim?

Op reis met Jamie

Als je de natuur in mag op zoek naar eten, staat Jamie vooraan. Vol enthousiasme rent Jamie dan ook achter monsieur Olier en zijn truffelvarken aan, het eikenbos in. Een truffeljager kan een jaarsalaris verdienen met een paar maanden werk. Hij is dan wel afhankelijk van een hebberig en soms chagrijnig varken.

En nog veel meer...

Verder lees je in deze editie van Jamie magazine waar Jamie zich op dit moment mee bezig houdt. In het Amsterdamse piepkleine restaurantje van Hanneke Schouten wanen we ons in Frankrijk. Hanneke serveert patés, terrines, cassoulet en coq au vin zoals je ze nergens tegenkomt, wat een juweeltje. Lees alles over de virtuele Tour de France die we organiseren. Natuurlijk veel leuk culinair nieuws, Jamie's kijk op de Franse keuken en zoals altijd Jamie's weekmenu's om de komende twee maanden elke dag iets heerlijks op tafel te kunnen zetten.

Het Frankrijk-nummer van Jamie magazine ligt vanaf donderdag 15 september in de winkel.