Ingezonden persbericht


Persbericht PFZW

Els Swaab nieuwe voorzitter Pensioenraad
van Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Zeist, 15 september 2011 - Els Swaab is benoemd tot onafhankelijk voorzitterr van de Pensioenraad van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). De Pensioenraad is het orgaan van verantwoording en medezeggenschap van het pensioenfonds. De raad bestaat uit deelnemers, pensioengerechtigden en werkgevers.

Met Els Swaab haalt de Pensioenraad van PFZW een topbestuurder en zeer ervaren voorzitter in huis. Swaab (64) was tot voor kort voorzitter van de raad voor Cultuur. Momenteel is Swaab advocaat en arbiter/mediator bij Boekel De Nerée en lid van de Tuchtraad Financiële Dienstverlening. Daarnaast is zij onder meer voorzitter van de Stichting Democratie en Media (aandeelhouder van krantenuitgever PCM) en lid van de Raad van Commissarissen van Schouten en Nelissen.

Els Swaab, voorzitter Pensioenraad PFZW:
'Het is een eer om bij de Pensioenraad van PFZW aan de slag te gaan. Ik kan me op dit moment geen andere plek voorstellen waar je meer dan hier middenin het maatschappelijk debat actief kunt zijn. Bij de Pensioenraad hoop ik als onafhankelijk voorzitter in staat te zijn de belangen van werknemers, werkgevers en gepensioneerden op één lijn te houden. Juist in deze tijd is dat van groot belang.'

Profiel Pensioenfonds Zorg en Welzijn
Pensioenfonds Zorg en Welzijn is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van ruim 2,3 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het pensioenfonds is eigenaar van het pensioenvermogen, dat ultimo augustus 2011 ¤ 102,9 miljard bedraagt. Het fonds wordt bestuurd door vertegenwoordigers- van werknemers en werkgeversorganisaties. Het bestuur legt verantwoording af aan de Pensioenraad. Deze raad bestaat uit deelnemers, pensioengerechtigden en werkgevers. De Pensioenraad is daarnaast ook het orgaan van medezeggenschap en adviseert over voorgenomen besluiten. Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft de uitvoering van de pensioenregeling en het beheer van het pensioenvermogen uitbesteed aan PGGM.