Landelijk Aktie Komitee Scholieren

NIEUWS

MILJOENENNOTA: DUBIEUS

Het LAKS hoopt dat de positieve invalshoek van de uitgelekte miljoenennota verwezenlijkt kan worden. Het kabinet zou het onderwijs ontzien bij zijn maatregelen voor gezonde overheidsfinanciën. Opvallend is dat het ministerie van Onderwijs winst denkt te kunnen behalen door het aantal profielen te verminderen.

Eind augustus heeft de Onderwijsraad een negatief advies uitgebracht over het verminderen van het aantal profielen in het voortgezet onderwijs. Het zou geen financiële of organisatorische voordelen hebben. Het LAKS deelt deelt net als veel andere onderwijsorganisaties deze mening, en vindt het dan ook erg vreemd dat de minister nog steeds winst incalculeert bij het herstructureren van de profielenstructuur.

Daarnaast wil het kabinet investeren in de professionalisering van de docenten. Dit is niet meer dan logisch, aangezien het kabinet grootse plannen heeft met het Nederlands docentenkorps. Zo moeten alle docenten een master-diploma in bezit hebben, en wordt het standaardloon opgehoogd dat de docenten verdienen die in de bovenbouw lesgeven.

Deel |